Zcash планира да намали инфлацията

Zcash планира да намали инфлацията

Zcash, известна “privacy” монета, обяви планове за намаляване на нарастващата си инфлация.

В момента монетата изпитва инфлация, която нараства всеки ден с 0.1%. Това може и да не звучи толкова фрапиращо за сега, но процентът се натрупва бързо. Мрежата издава на миньорите 400,000 долара в ZEC – доста голяма сума.

Инфлацията е проблем, защото значително намалява стойността на всеки ZEC токен, а сега общността за развитие на монетата планира да направи нещо по въпроса. Зооко Уилкокс, главен изпълнителен директор на Zcash, подчерта предложените промени в Twitter:


Ако предложението бъде успешно, нова функция, наречена Harmony Mining (HM), ще бъде включена в ъпгрейда на Zcash Blossom през октомври. Тя ще промени начина, по който токените се раздават на миньорите. По принцип, HM ще използва два различни proof-of-work консенсусни алгоритма за доказване на работата, като гарантира, че всеки ще може да мине в мрежата на Zcash.

Разделението между ASIC и GPU в момента е проблем за Zcash: Статистиката на WhatToMine показва, че Zcash понастоящем е 18-та най-благоприятна криптовалута за собствениците на ASIC, измерена чрез 24-часова рентабилност.

От друга страна, монетата дори не е много изгодна за копаене от собствениците на графични процесори. Дали HM е сигурен начин за решаване на проблема с инфлацията е неясно, но изглежда обещаващо.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Zcash планира да намали инфлацията appeared first on CryptoDnes.bg.