Yahoo Japan навлизат в света на криптовалутните борси

Yahoo Japan навлизат в света на криптовалутните борси

Според скорошен доклад, платформата за търговия Yahoo Japan – Taotao, ще предлага търговия с биткойн и етериум, като същевременно ще позволява на потребителите да правят марджин трейдинг с биткойн кеш, рипъл и лайткойн.

Японската интернет компания Yahoo Japan Corporation е създадена в резултат на джойнт венчър между американската интернет компания Yahoo и японската компания SoftBank. Първоначално японската борса беше известна като Bitarg, но беше преименувана на Taotao, след като платформата за търговия бе придобита от Yahoo Japan през миналия февруари.

През 2018-та Yahoo Japan Corporation разкри, че са възнамерявали да стартират борса за дигитални валути, която ще бъде лицензирана от Агенцията за финансови услуги (FSA) на Япония. На 30 май 2019 г., председателят на Taotao, Шинчиро Аракава стартира Taotao и като част от кампанията ще бъдат дадени тридесет дни без нулеви такси за търговците.

Търговската платформа Taotao е сред деветнадесетте борси за дигитални валутни на Япония, които са одобрени от FSA. Заслужава да се отбележи, че Taotao ще трябва да заеме мястото си на вече установен пазар на криптовалути. Различни борси като Bitflyex, Fisco Cryptocurrency Еxchange, Fisco Digital Asset Group, Huobi Japan показват своето присъствието в непрестанно развиващото се крипто пространство.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Yahoo Japan навлизат в света на криптовалутните борси appeared first on CryptoDnes.bg.