“XRP трябва да се сравнява с PayPal, а не с биткойн”

За пореден път в Twitter се заформя сериозна дискусия относно мястото на XRP в света на криптовалутите и каква съпоставка може да се направи с другите подобни активи.

Тоун Вайс е прочут търговец на деривати, известен анализатор и виден крипто критик. Наскоро той се обърна към общността в Twitter, като каза, че XRP трябва да се сравнява с PayPal, а не с биткойн.

Тоун Вайс, който наскоро направи прогноза, че биткойн ще се срине до $4,200 през следващия месец, се обърна към Twitter, за да отправи допълнителни удари в посока на XRP общността.

Крипто анализаторът попита неговите последователи защо „хората с интелектуални затруднения продължават да сравняват XRP с BTC?“.

Ripple нито е блокчейн, нито е децентрализиран.

Вайс продължи с думите, че затова общността на XRP трябва да сравни XRP с PayPal, а не с биткойн.

“Те са еднакво централизирани, но PayPal е по-бърз и е стейбълкойн”, добави той в своята “тирада”.

Очевидно е, че Вайс вижданията на Вайс са доста далеч от реалността, по отношение на това PayPal са по-бързи от XRP. PayPal успява да направи 193 транзакции в секунда, докато XRP може да се справи с 1500 транзакции в секунда, така че не е ясно защо Вайс смята, че PayPal е по-бърз.

Един търговец на XRP отдели малко време да обясни на Вайс, защо той и цялата XRP общност вярват, че XRP е наистина децентрализиран.

Последваха и множество негативни коментари, които оспорват кадърността на Тоун Вайс, именно заради това негово изказване. Реалността е такава, че може би наистина няма база за сравнение между XRP и PayPal. Същото може да се каже и за биткойн обаче. Неведнъж крипто активът на Ripple успя да докаже стойността си, което неминуемо доведе до многобройните партньорства, които заформи компанията с множество банки и институции.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post “XRP трябва да се сравнява с PayPal, а не с биткойн” appeared first on CryptoDnes.bg.