XRP е по-популярен от Биткойн в Калифорния

XRP е по-популярен от Биткойн в Калифорния

Въпреки че през 2019 гoдина XRP се сблъска със значителни неуспехи в цената, но поне има нещо, с което да се похвали – по-голяма популярност от Биткойн в Калифорния.

Според данни от Доклада за прозрачност на Uphold, XRP е най-популярната криптовалута в американския щат Калифорния, като повечето трансфери отиват в Бразилия, Венецуела и американските щати Колорадо и Флорида.

XRP е криптовалута, използвана за ликвидност, когато прехвърлянето на средства се извършва с помощта на трансграничната платежна услуга на Ripple. Тази услуга придобил значителна популярност и нейната клиентска база се разширява бързо. Ето защо е естествено XRP да стане по-популярен дори и от Биткойн.

Също така не е изненадващо, че Венецуела е една от страните, които получават значителна част от трансферите на средства, като се има предвид състоянието на икономиката от последните години. Инфлацията във Венецуела се повиши толкова много, че тяхната местна валута вече няма никаква стойност, което принуждава гражданите на страната да се обърнат към крипто.

Ripple наскоро обяви сътрудничество със Saudi British Bank (SABB), което е още едно допълнение към популярността на XRP. Банката е благосклонна към блокчейн технологията и най-накрая я прие за трансгранични платежни услуги.

Плащанията на Ripple са значително по-евтини от тези на Биткойн и повечето други криптовалути, за това потребителите могат да я предпочитат. XRP не е само най-популярен в Калифорния. Според данните, тя е най-популярна в много други американски щати, включително Кентъки, Южна Каролина и Айова.

С нарастващата нужда от евтини и навременни трансфери на средства, популярността на XRP вероятно ще продължи да нараства сред потребителите на криптовалути и въпреки че се бори в момента, тя може да излезе по-силна, ако продължава да се използва за ежедневни цели.

Понастоящем активът се търгува на критичната си цена от $0.30 и въпреки че е на червено, някак успява да се върне обратно след краткото потапяне на пазара, така че вероятно ще продължи да се покачва нагоре от сега. С нарастващата си популярност, възможно ли е XRP да измести Биткойн в близко бъдеще?

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post XRP е по-популярен от Биткойн в Калифорния appeared first on CryptoDnes.bg.