Wrapped BTC – стабилна монета, подкрепена от Биткойн, на Етериум блокчейна

Wrapped BTC – стабилна монета, подкрепена от Биткойн, на Етериум блокчейна

Новa стабилна монета, подкрепена с Биткойн, бе пусната на блокчейна на Етериум.

“Wrappped BTC” (WBTC) официално стартира ERC-20 токен в сряда вечерта.

Проектът беше представен за първи път през октомври като съвместна инициатива между стартъпите за децентрализирани борси Kyber Network и Republic Protocol, както и крипто компанията BitGo.

Както е посочено на уебсайта на проекта, целта на WBTC е да предложи по-голяма ликвидност на Етериум екосистемата, която включва децентрализирани борси и финансови приложения.

Директорът на BitGo Бенедикт Чан твърди за Wrapped BTC, че притежава стабилността на Биткойн и гъвкавостта на Етериум, като сравни новия актив с традиционните банкноти (видът, който някога е бил изкупуван за злато).

Макар и нестабилен в сравнение с американския долар, BTC е най-ликвидният и стабилен от актив сред криптовалутите, отбеляза той.

От началото на сряда вечерта се съобщава за 72.4214 WBTC в Етериум мрежата, обезпечени с 72.4216 BTC (приблизително $ 250,000), заключени в блокчейна на Биткойн.

Използвайки технология, известна като “атомни суапове“, за да улесни между-верижните сделки, потребителите на Етериум могат да поискат от сертифицираните “търговци” да получат WBTC, след като са преминали необходимите процедури за идентификация (KYC, AML).

Тъй като играят ключова роля в обмена и ликвидацията на новите символи на WBTC, търговците са дефинирани в Бялата книга на технологията като „институцията или страната, към която ще бъдат изсичани и изгорени токени“.

Според екипа, разработващ монетата, в момента има осем търговци, които да улеснят обмена между Wrapped BTC и BTC. Те включват: AirSwap, Dharma, ETHfinex, GOPAX, Kyber Network, Prycto, Ren и Set Protocol.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Wrapped BTC – стабилна монета, подкрепена от Биткойн, на Етериум блокчейна appeared first on CryptoDnes.bg.