WordPress ще предлага блокчейн функции

WordPress ще предлага блокчейн функции

WordPress стартира нова платформа за публикуване, подкрепена от студиото за разработка на Ethereum ConsenSys, Google и други.

Ще бъдат добавени блокчейн функции.

Новият продукт, който бе обявен на 14-ти януари – Newspack – се описва като икономична платформа, предлагаща технология и поддръжка за малки и средни информационни организации. Google направи инвестиция в Newspack с размер от $ 1,2 милиона, докато ConsenSys допринесе с $ 350,000. Институтът за журналистика “Ленфест” и Фондацията “Джон С. и Джеймс Л. Найт” инвестираха съответно 400,000 и 250,000 долара.

Представител на ConsenSys потвърди инвестицията в CoinDesk в сряда, като добави, че на потребителите с достъп до Newspack ще бъде предложена опция за използване на функции, базирани на блокчейн. Тe ще бъдат предоставена чрез поддържаната от ConsenSys Civil Media.

По-конкретно, продуктът Publisher, който позволява на медиите постоянно да архивират съдържание в децентрализирана мрежа, ще бъде инсталиран като плъгин на платформата на WordPress.

Докато Civil е имал някои проблеми, включително и провалена инициатива за набиране на средства, която трябваше да се възобнови, фирмата помагаше на новинарския сайт да архивира пълна статия на етериум блокчейна през декември. През август Associated Press обяви, че ще си сътрудничи със Civil относно лицензиите за съдържание, базирани на блокчейн.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post WordPress ще предлага блокчейн функции appeared first on CryptoDnes.bg.