WikiLeaks отправи критика към Крейг Райт

WikiLeaks отправи критика към Крейг Райт

В поредица от туитове на 12 февруари, WikiLeaks, самопровъзгласилият се за Сатоши Накамото, Крейг Райт, се нарече “сериен фалшификатор”, като се позовава на предишни случаи, в които са публикувани доказателства, че подправя документи за свои собствени цели.

“Крейг С. Райт е доказан сериен фалшификатор на документи, който твърди, че е изобретател на биткойн.”

Той многократно е хващан. Това е независимо потвърдено от WikiLeaks по време на първото му изказване и впоследствие.

Коментарите идват след блог публикацията на Райт, направена на 8-ми февруари. В нея той направи изявления за очевидните политически идеологии на Биткойн и критикува WikiLeaks, и някои от участниците в общността.

Обсъждайки използването на Биткойн от престъпници, Райт се позова на основателя на Silk Road, Рос Улбрихт, който в момента лежи доживотна присъда.

Аз не обичам Wikileaks и никога не съм бил фен на методите на Асанж. По-важното е, че съм категорично против криминалните пазари. Рос Улбрихт и други като него са престъпници.

Продължавайки, Райт каза, че Биткойн е в абсолютно противоречие с анархизма и че употребата на криптовалути трябва да се случи само в рамките на по-широкия контекст на закона.

„Биткойн не е проектиран като анархистка система. Тя е създадена, за да позволи търговията, но в границите на закона “, пише публикацията.

Блокчейн… не спира правителството да облага с данъци и не сваля банките. Той никога не е бил проектиран за такава цел.

Райт продължава да бъде не особено харесвана личност в крипто, особено в социалните медии и по събития.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post WikiLeaks отправи критика към Крейг Райт appeared first on CryptoDnes.bg.