Wells Fargo с над 15 милиарда в глоби

Wells Fargo с над 15 милиарда в глоби

Уорън Бъфет продължава да защитава инвестицията на Berkshire Hathaway в банката Wells Fargo, въпреки около $15 милиарда в глоби от 2000 г. насам.

Wells Fargo със сигурност не са морален еталон.

За да изпълнят квотите, определени от ръководството, служителите са откривали фалшиви сметки, поръчвали са неоторизирани кредитни карти и са подправяли подписи на клиенти. Важно е да се подчертае, че това не са няколко изолирани случая.

Хиляди служители отвориха 3,5 милиона ненужни сметки в рамките на десетилетие и половина. По-късно мениджмънтът призна, че е нанесъл репресивни мерки срещу служители, заплашили да разобличат скандала.

Докато последствията от това все още продължават, Wells Fargo призна, че таксува над половин милион клиенти за автозастраховане, от коeто не се нуждаят. Това доведе до неспособността на около 20,000 клиенти да изпълняват задълженията си за автомобилни заеми и незаконното отнемане на някои превозни средства.

Банката не се задоволи с това, но също така е променила ипотеките без разрешение и санкционира 110,000 притежатели на ипотечни кредити за пропуснати срокове – въпреки факта, че за закъсненията са виновни от компанията. Освен това те налагат прекомерни разходи на малките предприятия за обработка на транзакции с кредитни карти, както вероятно сте предположили.

По време на интервю със CNBC, Бъфет каза следното по въпроса:

Стимулите работят. И те измислиха неподходящи стимули и те работеха. И така, те [стимулирали] лошото поведение вместо [да стимулират] добро поведение. И това се случва от време на време.

След последното твърдение на Бъфет, че Биткойн е “заблуда” и “привлича шарлатани”, Бари Силбърт реши да даде мнението си.


От 2000 г. насам Wells Fargo е платила малко под $ 14,78 милиарда в санкции за общо 93 нарушения.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Wells Fargo с над 15 милиарда в глоби appeared first on CryptoDnes.bg.