Водеща борсата за търговия на криптовалути стартира операции в Латинска Америка

Водеща борсата за търговия на криптовалути стартира операции в Латинска Америка

Binance, водещата световна борса за търговия с криптовалути, най-голямата към момента по обем и потребители, обяви днес старта на своя фиатен портал за Латинска Америка. Съобщението беше направено по време на laBitConf, най-голямо крипто събитие за Латинска Америка, проведено в Монтевидео, Уругвай.

Новата платформа, наречена Latamex ще позволи на латиноамериканските потребители на Binance да купуват криптовалута директно, като за целта ще работят с местния партньор Settle Network, който е латиноамериканска мрежа за ликвидност на цифрови активи.

Новата платформа първоначално ще бъде пусната в Аржентина и Бразилия, което ще позволи директното закупуване на криптовалути, използвайки аржентински песо и бразилски риали. Потребителите ще могат да закупят биткойн (BTC), байнанс койн (BNB), етер (ETH) и стабилната монета на байнанс (BUSD). Изпълнителният директор на компанията Changpeng Zhao (CZ) заяви:

 

„В Латинска Америка има силна нужда от криптовалути, особено за финансови операции. Приблизително 50 % от населението в Латинска Америка е небанково, а Latamex е отговор на исканията на нашите потребители, както и текущия пазарен климат. Работата със Settle Network ни ​​позволява незабавно да преодолеем бариерата между фиатна и криптовалута за латиноамериканските търговци. Ние продължаваме да изграждаме заедно с нашия ключов партньор, Settle Network, за да осигурим по-широка достъпност на криптовалутите в Латинска Америка и ще добавим  допълнителни местни фиатни валути в региона в бъдеще."

 

„Латинска Америка е илюстрирала една от най-големите потребности и нужди за използване и приемане на блокчейн и криптовалутите“, казва Пабло Орландо, основател и главен изпълнителен директор на Settle Network, „Партньорството с Binance ни позволи да отворим заедно фиатни шлюзове за латиноамериканските потребители заедно и да обединим по-голямо приемане за осигуряване на финансова свобода в региона. “

„Крипто индустрията все още е в начален стадий и по-голямата част от парите по света са във фиат“, каза CZ, „Изграждането на фиатни шлюзове е това, което ни е необходимо сега, за да разрастнем екосистемата, да увеличим приемането и да представим криптовалутите на повече потребители.“

Докато само потребители на Аржентина и Бразилия ще могат да използват платформата в първата фаза на стартиране, официалният уебсайт на Latamex посочва, че услугата ще бъде достъпна и за други 13 страни от Латинска Америка: Мексико, Уругвай, Колумбия, Панама, Коста Рика, Доминиканската република , Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Салвадор, Парагвай, Перу и Чили. Най-големият отсъстващ в списъка е Венецуела. Остава да видим дали Binance ще реши да стъпи на един от пазарите с най-високите проценти на приемане на криптовалута в света.