Visa и Mastercard трябва да се ориентират към крипто за да са конкурентоспособни

Visa и Mastercard трябва да се ориентират към крипто за да са конкурентоспособни

Лиза Елис, партньор и старши анализатор в MoffettNathanson, разкри, че криптовалутната технология ще бъде бъдещето на плащанията, а частни платежни компании като Visa и Mastercard ще трябва да я приемат, за да избегнат излизането от пазара.

Макар Лиза да не вижда криптовалутите да заменят тези традиционни платежни системи в близко бъдеще, тя твърди, че технологията предлага свобода на потребителите, която е в центъра на традиционните платежни системи и следователно е потенциално разрушителна. Също така, защото технологията позволява лесно трансгранично плащане, тя може лесно да замени по-старите системи, каза Лиза.

Нейното мнение е валидно главно заради факта, че плащанията с криптовалути като XRP на Ripple отнемат само няколко секунди и струват само малка част от изпратените средства. Ето защо дори традиционните финансови институции като банките и други доставчици на услуги за преводи бързо приемат технологията.

Въпреки че SWIFT не приема директно платежните услуги на Ripple, те работят усилено, за да се справят с тенденциите на нещата в индустрията. Наскоро беше обявено сътрудничество с R3, за да използва продукта за улесняване на плащане, който работи с XRP на Ripple. Това е стратегия за запазване на конкурентоспособността, тъй като блокчейн технологията буквално превзема световната платежна и финансова система.

Междувременно, докладът посочи миналата година, че най-голямата криптовалута в света, Биткойн, обработва повече транзакционна стойност от Visa. Вече, скоростта на транзакциите на Ripple надминава тази на Visa, така че е само въпрос на време индустрията да бъде изцяло завезета от криптовалутите.

Докато блокчейн и криптовалутите претърпяха няколко неуспеха заради правоприлагащите органи като SEC, които ги възпрепятстват да бъдат масово приети, става ясно, че е само въпрос на време технологиите да доминират света. SEC се въздържа от одобрението на Биткойн ETF, което се очаква да донесе значителен тласък на индустрията.

Въпреки забавянето обаче, институциите започнаха да инвестират в криптовалутната индустрия и очевидно се събира инерция за голям ход в индустрията. Неотдавнашният възходящ тренд беше само знак за нещо голямо, като след това се създаде съпротива над $3800, което венчае за голям ход рано или късно.

Ще бъде разумно традиционните институции да създават приятели, вместо да се конкурират с индустрията, тъй като това няма да спре революцията.

 

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Visa и Mastercard трябва да се ориентират към крипто за да са конкурентоспособни appeared first on CryptoDnes.bg.