Вдовицата на основателя на QuadrigaCX раздава на потребителите над $9 милиона активи

Вдовицата на основателя на QuadrigaCX раздава на потребителите над $9 милиона активи

Вдовицата на основателя на QuadrigaCX Джералд Котен, Дженифър Робъртсън, предава активи за над $9 милиона на потребителите на вече несъществуващия крипто ексчейндж.

 

Робъртсън връща по-голямата част от активите си

 

На 7 октомври Робъртсън съобщи в лично обръщение, че ще трансферира по-голямата част от активите си оценени на около $9 милиона. Одитната фирма „Голямата четворка“ действа като синдик на QuadrigaCX по време на изслушванията си по несъстоятелност.

Робъртсън заяви:

 

"Сега сключих доброволно споразумение, при което по-голямата част от активите ми и всички недвижими имоти се връщат на QCX, за да се възползват засегнатите потребители."

 

 

Робъртсън обяснява, че е останала под впечатлението, че всичките й активи са закупени със законно спечелени средства, заплата и дивиденти на съпруга й, добавяйки:

 

 

"Бях разстроена и разочарована от дейностите на Гери, разкрити от разследването, когато за първи път научих за тях, и продължавам да съм разстоена, докато сключваме споразумението."

 

 

Агенцията на Канада за приходи одитира QuadrigaCX, като поиска данъчни декларации от 1 октомври 2015 година до 30 септември 2018 година.

През последната година борсата беше заведена в дългосрочно съдебно дело с кредиторите, някои от които спекулираха относно съдбата на изгубените криптовалути, като се чудеха дали Котен е мъртъв.