USDT вече на блокчейна на Tron

USDT вече на блокчейна на Tron

Tether започна издаването на стейбълкойна си USDT на Tron (TRX) блокчейна. Развитието беше обявено в блог публикация от 17 април.

Развитието е актуализация от базираната на протокол OMNI USDT, която е фиксирана към щатския долар на база 1: 1 – което сега дава възможност на потребителите да държат и прехвърлят криптовалута чрез интелигентни договори на Tron, осигуряващи незабавна доставка.

Тoва дава възможност за оперативна съвместимост с базирани на Tron протоколи и децентрализирани приложения (dApps), като позволява на потребителите да извършват сделки и да обменят фиксирани валути в мрежата на Tron.

Според съобщенията, Tron ще уреди въпроса с крипто борсите, включително базираната в Сингапур Huobi, базираната в Хонконг OKEx и други, започвайки от 30 април до началото на август.

Tron и Tether първоначално обявиха партньорство за въвеждане на USDT в мрежата на Tron в началото на март. В съобщение за пресата се споменава, че USDT ще направи блокчейнът като цяло по-податлив на корпоративни партньори и институционални инвеститори.

Стебълкойнът по-рано се сблъска с противоречия, след като критиците подозираха, че монетата управлява частичен резерв, докато издава повече токени, отколкото са обезпечени, и ги изпраща на крипто борсата Bitfinex.

След призовка от страна на регулаторите на САЩ за Bitfinex, и Tether, компанията поръча неофициален одит, който установи, че стейбълкойна има отговарящо количество на резервни долари.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post USDT вече на блокчейна на Tron appeared first on CryptoDnes.bg.