Twitch.tv спряха да приемат биткойн плащания

Twitch.tv спряха да приемат биткойн плащания

Twitch.tv, платформа за видео стрийминг, собственост на Amazon, тихо премахна Биткойн и Биткойн кеш като начин на плащане за абонаменти. Новината накара много членове на крипто общността да се чудят дали криптовалутите, като начин на разплащане изпитват отрицателно възприемане.

Twitch тихо премахват крипто плащанията за абонаменти

Една от най-популярните платформи за видео стрийминг на живо в света, Twitch.tv, реши да изхвърли методите за плащане в биткойн и да премахне поддръжката за криптовалути.

Новината за отхвърлянето на подкрепатата на стрийминг гиганта за крипто плащанията, се разпространява като горски пожар. Потребителят откри, че платформата премахва опцията за плащане през BitPay в „последните няколко седмици“ и че е засяга всички страни.

И докато платформата, собственост на Amazon, не обяви или обясни решението си, много потребители на Twitch вярват, че този ход е отговорът на компанията на липсата на търсене. Въпреки това, обратната връзка от общността на Twitch е всичко друго, но не и положителна.

Много потребители на Reddit критикуваха компанията за въвеждането на такава голяма промяна, без предварително да информират клиентите си. Някои дори твърдяха, че са анулирали всички свои абонаменти на Twitch и са изпратили официални жалби до компанията.

Понастоящем, няма налични данни за това колко абонамента са платени чрез BitPay на Twitch. Компанията обяви интеграцията с криптовалутни плащания през януари 2018, като добави биткойн към дългия списък с налични опции за плащане, които включват Apple Pay, PayPal, Amazon Pay и дори Coinbase.

Какво означава това за Twitch?

Като най-голямата платформа за стрийминг в света, всяка промяна, осъществена от Twitch, резонира далеч сред потребителската си база. Решението на компанията за въвеждане на криптовалутни плащания се смята за основен ход миналата година, тъй като това означава, че милиони потребители ще бъдат изложени на дигиталнтие монети.

Въпреки това, както разни потребители в Reddit изтъкнаха, много малко посетители на Twitch и стриймъри всъщност знаеха, че са в състояние да плащат и приемат дарения в Биткойн и Биткойн кеш. Липсата на информация на компанията по тази тема може да е допринесла за слабото използване на функцията.

Друго нещо, което може да е допринесло за “откъсването” на Twitch от крипто плащанията, е волатилността на актива. Докато мечият пазар изглежда, че може да приключи, най-голямата криптовалута в света далеч не е стабилна. Високите транзакционни разходи на биткойн и бавната скорост на мрежата го правят един от най-малко желаните ежедневни методи на плащане, за разлика от други по-малки дигитални токени като DR или XRP на Ripple.

Миналия януари, Microsoft спряха и техните плащанията в своя онлайн магазин, като посочи причината за движението. Steam, онлайн геймърска платформа, беше сред първите, които приеха крипто плащания, но се отказаха от биткойн функцията по време на крипто бума през 2017 година.

И макар че Twitch едва ли е първата компания, която добавя и след това премахва крипто плащанията, този ход може да има много по-голямо въздействие върху неговата потребителска база от конкурентите.

Финансовите последици от отпадането на криптовалутите все още предстои да се видят, но е малко вероятно една платформа с размер на Twitch да понесе значителни щети.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Twitch.tv спряха да приемат биткойн плащания appeared first on CryptoDnes.bg.