TRON вече не е децентрализиран

TRON вече не е децентрализиран

TRON вече не е децентрализиран, твърди съосновател, напускайки проекта.

Съоснователят на TRON и бившият технически директор, Лусиен Чен, отбеляза нещо доста тревожно по отношение на мрежата TRON, заявявайки, че “тя вече не е децентрализирана”.

В обширна блог публикация, която говори за новото начинание на Чен, Volume Network (VOL). Чен на първо място разговаря позитивно за времето си в TRON и техния растеж, казвайки:

По време на двете ми години в TRON усетих, че колелото на съдбата се върти бързо и аз също тръгнах под управлението на колелото… в моите усилия, формирането на вътрешния отбор и кодирането започнаха от нулата и валутата започна растежа си от ICO. Досега, поглеждайки назад към миналото, изглежда като мечта … Тя премина през етапите на отворен код, тестнет стартиране, mainnet стартиране, придобиване на BTT, екологична експанзия на TRON DAPP.

След като изрази благодарност към съоснователя на TRON, Джъстин Сън, той започва да говори за “непримиримото противоречие”, заявявайки, че “TRON вече не е оригиналния TRON”:

Благодаря на Джъстин, че ми предостави тази платформа, за да израсна с TRON. Но поради непримиримото противоречие между нас, TRON вече не е първоначалният TRON. Избрах да напусна, надявайки се да си възвърна първоначалната си нагласа и да възстановя TRON.

Чен предлага три причини за оттеглянето си от проекта: че той вече не е децентрализиран, не е свързан с интернет и че “се отклони от духа и първоначалното намерение на блокчейна”.

В възела DPOS и Super Representative възела има проблем с централизираното гласуване. Някои възли имат повече от 90% от гласовете само с няколко избиратели. Ето защо гласуването на обикновените инвеститори на дребно е спаднало напълно. Общият брой на TRX в TRON е 100 милиарда, а общият брой на гласовете за супер представителите е малко под 8 милиарда.

Чен вижда новия си проект, Volume Network, като решение тези проблеми.

Много съжалявам, че проектът, който е израснал в моите ръце, е станал такъв. Сънищата и виденията, за които Джъстин ми говори, бяха съсипани. След няколко месеца мислене, реших да стартирам проекта Volume Volume (VOL).


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post TRON вече не е децентрализиран appeared first on CryptoDnes.bg.