Top фирма за недвижими имоти в ОАЕ отрича слуховете, че приема крипто

Top фирма за недвижими имоти в ОАЕ отрича слуховете, че приема крипто

Най-голямата агенция за недвижими имоти в Обединените Арабски Емирства, Emaar Properties, официално отрече слуховете, че позволява крипто разплащания за имоти.

Известна с разработването на най-високата сграда в света, Бурж Халифа (намираща се в Дубай), фирмата заяви пред Bloomberg, че понастоящем приема само фиатни валути, като дирхами на ОАЕ или американски долари като плащане за покупка на имоти. Публикацията цитира говорител на Emaar Properties като потвърждение.

В доклада, Bloomberg цитира австралийския криптo уебсайт Micky като един от сайтовете, които първоначално съобщават, че гигантът на недвижими имоти започва да приема крипто. Според оригиналния доклад от 19 февруари, Emaar Properties твърдят, че позволяват на клиентите си да купуват имоти с големите криптовалути, като Биткойн (BTC) и Eтериум (ETH), чрез посредник в Швейцария.

Впоследствие новината беше публикувана от множество профили, свързани с недвижими имоти в Twitter, включително и базираните в ОАЕ, Premier Estates.

Неотдавна, японският финансов регулатор, Агенцията за финансови услуги (FSA), отрече съобщенията, че обмисля да позволи борсово търгуваните фондове (ETF) да работят в страната, след фалшив доклад от Bloomberg.

Междувременно, компанията за развитие на недвижими имоти New World Development наскоро обяви съвместно предприятие за лансиране на блокчейн платформа за дигитално потвърждаване в процесите на недвижими имоти. Според съобщенията, Банката на Китай стана първата банка, която се присъедини към платформата, за да намали операциите по документацията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Top фирма за недвижими имоти в ОАЕ отрича слуховете, че приема крипто appeared first on CryptoDnes.bg.