Tether твърдят, че се инвестирали в биткойн и други крипто активи

Tether твърдят, че се инвестирали в биткойн и други крипто активи

Издателят на стейбълкойн Tether заяви, че инвестира част от резервите си в биткойн, според съдебно заявление, получено от технически фокусирана медия Block на 21 май.

Според документа датиращ от 16 май, Дейвид Милър, адвокат на асоциираната компания на Tether, Bitfinex, каза, че Tether инвестира „малка сума” от резервите си в биткойн, като уточнява, че „преди поръчката от 24 април… Tether всъщност инвестира в инструменти отвъд фиатни валути и други подобни – включително най-голямата криптовалута.

В отговор на изявлението на Милър, съдия от Върховния съд на Ню Йорк, Джоел М. Коен, се усъмни в логиката на инвестирането на стейбълкойна в променлив актив като биткойн:

Tether ми звучеше като нещо като затишие в крипто бурята. И така, ако Tether е подкрепен от биткойн, къде намираме логиката? Ако някои от вашите активи са в нестабилна валута, която Tether е трябвало да модулира по някакъв начин, това изглежда сякаш се връзва на нашите твърдения.

Както вече беше съобщено, Нюйоркския прокурор (NYAG) твърди, че крипто борсата Bitfinex е загубила $850 милиона и впоследствие е използвал средства от Tether за тайно покриване на дефицита. Адвокатите от Tether потвърдиха съществуващи слухове, че токените не разполагат с пълно обезпечение и всъщност са били само 74% подкрепени от долари и други резерви.

Освен това прокурора, Летиша Джеймс, поиска разкриването на документи относно предполагаема сделка, сключена между двете компании.

Вследствие на искането, съдията на Върховния съд на Ню Йорк Джоел М. Коен, реши, че страните трябва да се опитат да разрешат спора си и да представят усъвършенстван аргумент, като твърдят, че NYAG не може да приведе в пълна сила своята съдебна заповед срещу Bitfinex и Tether. И двете компании отрекоха всякакви нарушения, критикувайки силно властите на Ню Йорк за начина, по който са повдигнали жалбата си.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Tether твърдят, че се инвестирали в биткойн и други крипто активи appeared first on CryptoDnes.bg.