Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби

Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби

Стейбълкойн операторът Tether отговори на твърденията, че средствата им са използвани за покриване на загуба от $850 милиона в крипто борсата Bitfinex – като се използва изявление от 26 април, за да обяви иска за съдебно дело от кабинета на главния прокурор на Ню Йорк за “изпълнен с фалшиви твърдения”.

Главният прокурор на щата, Летисия Джеймс, обвини Tether, Bitfinex и свързаните с тях лица, че нарушават закона на Ню Йорк чрез дейности, които може да са измамили крипто инвеститорите в щата.

Според съдебните документи, борсата отнема стотици милиони долари от резервите на Tether, за да прикрие загубите на инвеститорите и да скрие неспособността им да обработят теглянията на клиентите.

Изявлението на Tether, също публикувано от Bitfinex, гласи:

Съдебните актове на главния прокурор в Ню Йорк са написани с недобросъвестност и са пълни с фалшиви твърдения, включително за претендираната загуба от $850 милиона в Crypto Capital. Напротив, ние бяхме информирани, че тези суми в Crypto Capital не са загубени, а всъщност са били иззети и защитени. Ние работим активно за да упражняваме правата и средствата си за правна защита, и да ги освободим.

В съвместното изявление се твърди, че офисът на главния прокурор на Ню Йорк „изглежда има намерение да подкопава усилията“, за да освободи средствата и предупреди, че това в крайна сметка ще бъде в ущърб на техните клиенти.

И двете компании настояваха, че са си сътрудничили изцяло с прокурорите и призоваха Главната прокуратура да съсредоточи усилията си върху опитите за подпомагане и подкрепа на усилията им за възстановяване.

Като се обещава да се оспорят съдебните актове, в изявлението се добавя:

И Bitfinex, и Tether са финансово силни. И двете са решени да се борят с тази груба грешка от офиса на Главния прокурор на Ню Йорк срещу компании, които са добри корпоративни граждани и силни поддръжници на правоприлагането.

През януари 2018, критиците на Tether казват, че криптовалутата, за която се твърди, че има $1 в резерв за всяка единица стейбълкойн, всъщност използва частичен резерв и издава повече токени, отколкото има. През юни миналата година, Tether заяви, че неофициалният одит показва, че тяхната дигитална валута е подходящо обезпечена.

И Bitfinex, и Tether – които споделят един главен изпълнителен директор – преди това са получавали призовки от американски регулатори за все още неразкрити причини през декември 2017.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Tether отговарят на обвиненията срещу тях за прикриване на огромни загуби appeared first on CryptoDnes.bg.