Tether може да не e подкрепен единствено от фиатна валута

Tether може да не e подкрепен единствено от фиатна валута

Tether е актуализирал условията на своя уебсайт.

Там се заявява, че подкепената от щатския долар криптовалута може и да не е подкрепена единствено от фиатни резерви.

Новият текст гласи, че докато стабилната монета е 100% подкрепена, неговите резерви могат понякога да включват и други активи.

Всеки Tether винаги е 100% подкрепен от нашите резерви, които включват традиционна валута и парични еквиваленти и, от време на време, могат да включват други активи и вземания от заеми, направени от Tether на трети страни, които могат да включват свързани лица (общо, “резерви”).

Въпреки това, предишните условия на Tether индикираха друго.

Всеки Tether винаги е подкрепен 1 към 1 от традиционна валута, която се съхранява в нашите резерви. Така че 1 USDT винаги е еквивалентен на 1 USD. 

Дали фирмата разполага с достатъчно резерви, за да подкрепи своите 1,9 милиарда USDT в обращение е често повдиган въпрос.

Миналия декември Bloomberg News съобщи, че е видял банкови извлечения на Tether, които показват, че през последните четири месеца компанията е държала достатъчно долари, за да подкрепи USDT токените на пазара.

Голяма част от противоречията около фирмата произтичат от факта, че Tether никога не е предоставял пълен независим одит на обезпечението си в долари. През ноември обаче, той публикува писмо от балтийската банка Deltec Bank като доказателство за резервите.

Съобщава се, че Tether и Bitfinex, са били призовани от Комисията за стоки и фючърси на САЩ през декември 2017 г., въпреки че по това време не е посочено защо. Двете компании също са обвинени от изследователи за манипулиране на цената на Биткойн, използвайки USDT.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Tether може да не e подкрепен единствено от фиатна валута appeared first on CryptoDnes.bg.