Tether е само на 74% подкрепен

Tether е само на 74% подкрепен

USDT токените са само около 74%, подкрепени към 30-ти април, твърди главният съветник на емитента.

Tether, компанията зад USDT, държи около 2.1 милиарда долара в брой и краткосрочни ценни книжа, пише главният му адвокат Стюарт Хогнер в клетвена декларация във вторник. Той също така е генерален съветник на Bitfinex, крипто обмен, който споделя изпълнители и има припокриващи се собственици с Tether.

Двете компании са обект на твърденията на главния прокурор на Ню Йорк, които гласят, че Bitfinex е взел назаем над 600 милиона долара от Tether, след като е загубил до 850 милиона долара за валутен конвертор.

Хогнер подаде клетвена декларация, за да подкрепи заповедта за показване на причината, за да освободи или да измени заповедта на NYAG за ex parte, подадена миналата седмица, и да спре заповедта, която би принудила Bitfinex и Tether да представят определени документи до 3-ти май.

Всъщност под подзаглавие, гласящо “Притежателите на Tether не са изложени z изложени на риск”, Хогнер потвърди, че USDT вече не е подкрепена 100% от парични средства или ликвидни активи, казвайки:

Към датата [30-ти април] аз подписвам тази декларация, Tether има пари и парични еквиваленти (краткосрочни ценни книжа) на ръка, възлизащи приблизително на 2,1 милиарда долара, което представлява приблизително 74 процента от текущите неизпълнени Tether-и.

Според Omni Explorer, блокчейн изследовател за Tether, има приблизително 2,8 милиарда USDT токена, издадени по времето на писане на статията.

Друг адвокат, представляващ компанията, Зое Филипс от адвокатската кантора Morgan Lewis, написа в меморандум в подкрепа на заповедта на обвиняемите да покажат, че Tether не е необходимо да държи $ 1 за всеки издаден USDT.

Според главния прокурор кредитната линия трябва да бъде замразена, защото неправомерно намалява резервите, които ще се използват за обратно изкупуване. Главният прокурор изглежда вярва, че Tether трябва да държи $ 1 в парична валута за всеки долар в Tether. Тези твърдения са неправилни на няколко нива.

Хогнер повтори твърдението на Филипс, че споразуменията са били договорени самостоятелно, като добави, че Tether е отбелязал на уебсайта си, че стабилната монета вече не е на 100% подкрепена, цитирайки медийни съобщения, когато платформата промени позицията си.

“Tether, и притежателите на tether, имат силен интерес да се гарантира, че една от доминиращите платформи за търговия на tether-и има достатъчна ликвидност за нормални операции”, пише той, обръщайки се към възможните ползи от сделката.

Той добави, че всяко прекъсване на операциите на Bitfinex може да застраши също така и Tether.

Между декември 2018 г. и 29-ти април 2019 г. средно $ 566,066 в USDT са били изкупени обратно, добави Филипс, като най-голямото изкупуване за този период е в размер на 24,2 милиона долара.

Stuart Hoegner Affidavit 4-30 by on Scribdhttps://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Tether е само на 74% подкрепен appeared first on CryptoDnes.bg.