Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн

Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн

Децентрализацията е по-важен феномен, отколкото блокчейн, заяви в интервю за списанието за разработчици JAX на 10 януари, висш ръководител на южнокорейския технологичен гигант Samsung.

Говорейки за бъдещето на блокчейн, Рикардо Мендес, технически директор в иновативната технологична компания Samsung NEXT, прогнозира консолидация на пространството през следващата година, но подчерта важността на преструктурирането на централизираните структури.

Запитан дали мисли, че децентрализацията е по-важна от блокчейн, Мендес отговори:

 Без съмнение. Блокчейн е само още един инструмент, който може да помогне в децентрализираните контексти, но инструментът винаги е по-малко важен от целта.

Перспективата поставя Samsung в малко по-малка група от технологични предприятия, които защитават по-идеологическите аспекти на блокчейн феномена.

Както се съобщава, по-голямата част от големите играчи продължават да гледат на блокчейн като метод за рационализиране на операциите като вериги за доставки, разходи и документи, но рядко споменават ползите от децентрализирана система, подобна на тази на Биткойн (BTC) мрежата.

По темата за криптовалутите, обаче, Мендес изглежда имаше желание да подчертае метода на транзакциите на много активи.

„Трябва само да погледнете повечето криптовалути, които са напълно децентрализирани, но също и 100% публични.”

Peer-to-peer подходите изискват от вас да предавате дейността си на peer-ове, така че те се нуждаят от допълнителен слой за защита на личните данни (като VPN или микс мрежа). Ето защо, като индустрия, трябва да подобрим обяснението на потребителите за компромисите на различните подходи.

Самият Samsung запазва интереса си към експериментирането, основано на блокчейн и криптовалута, като миналия месец разкри, че търси патент във Великобритания за крипто портфейл.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.