SWIFT имат прекалено голям контрол върху платежните транзакции

SWIFT имат прекалено голям контрол върху платежните транзакции

Борбата за превъзходство между Ripple и SWIFT в платежната индустрия е много сериозна.

В опит да посочи защо Ripple е по-добър от SWIFT, директорът на продажбите за Ripple, Рос Д’Арси казва, че компанията (SWIFT) не поставя скоростта на транзакциите като свой приоритет и може да повлияе на изходната им позиция, за разлика от платежната система Ripple, независима от самата компания.

Д’Арси каза:

Мисля, че SWIFT е наистина интересен пример. Защото тази компания, ако се замислите, понякога прекрачва границите и играе някаква политическа роля. Ние не виждаме транзакциите на нашите клиенти. Те преминават през интернет. Така че Ripple може да затвори като бизнес утре и нашите клиенти все още могат да сключват сделки с нашия софтуер. Същото не може да се случи със SWIFT.

Директорът на продажбите говори за това по време на финтех конференцията Shift Money в Хърватия. Той добави още, че целта на Ripple е да направи плащането толкова лесно, колкото да изпрати имейл, а не като това, което SWIFT може да предложи.

SWIFT е водещата световна компания за комуникации от 1973 година, която дава възможност на финансовите институции да изпращат и получават финансова информация сигурно. Системата не е задължително да улеснява прехвърлянето на средства, но изпраща платежни нареждания до съответните финансови институции за предприемане на подходящи действия.

Ripple, от друга страна, се включи през 2012 гoдина и излезе с тази стабилна система за извършване на незабавни плащания по целия свят с понастоящем над 200 клиента на 6 континента. Платежната технология на Ripple е в нарушение на платежната индустрия и това е в основата на споровете със SWIFT. Продуктът xRapid, който работи в RippleNet, го прави и по-превъзходен по отношение на плащанията.

Имаше слухове, че SWIFT обмислят партньорство с Ripple, за да подобри своята система, кoeто категорично бе отречено. Всъщност, тe виждат системата за разплащания, базирана на Ripple, като преждевременна, което може би е причината криптовалутната компания да разработва нов API, за да увеличи още повече скоростта на транзакции.

Ripple е решен да доминира в света на плащанията и системата им бие всяка друга компания в същия сектор, според анализа на Weiss Ratings. Затова за SWIFT няма да бъде лесна задача успешно да изпревари Ripple в индустрията.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус и главният изпълнителен директор на SWIFT, Готфрид Лейбранд ще се срещнат във Франция на 30 януари. Ще бъде интересен развоят от срещата.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SWIFT имат прекалено голям контрол върху платежните транзакции appeared first on CryptoDnes.bg.