Steemit претърпя DDoS атака

Steemit претърпя DDoS атака

Токенизираният блог фронт-енд, построен на Steem блокчейн, Steemit, наскоро претърпя DDoS атаки.

Нямаше съобщения за въздействие върху Steem блокчейна или други приложения, свързани с него.

Steemit.com беше свален за 25 минути на 13-ти март, като потребителите все още отчитаха периодична недостъпност ден по-късно, според изявление на екипа на Steem.

А DDoS атаката използва компютри, за да превъзмогне сървърите на уеб услугата. Като наводнят сървърите на услугите със съобщения, заявки за връзка и деформирани данни, хакерът може да смаже сървърите на даден уебсайт и да го принуди да се изключи, като отказва услугата на реалните потребители.

Steemit е първото от многото децентрализирани приложения, построени на Steem блокчейна. Той е построен и се управлява от много от същите хора, които пуснаха Steem, Block.one.

Инженерна актуализация, публикувана на 14-ти март от официалния профил в блога на Steemit, отбелязва, че екипът на платформата вече е предприел усилия за смекчаване и че ситуацията “изглежда разрешена“. В доклада се посочва още, че прекъсванията не са свързани с последните промени, които са били приложени в Steemit. Все още не е ясно кой стой зад атаката.

Това не е първият път, в който Steemit.com е претърпял DDoS атаки. Въпреки това, за разлика от предишните атаки, платформата вероятно е по-способна да се справи с тези видове атаки, което прави неотдавнашния срив още по-важен.

Андрю Левайн, ръководител на Steemit за комуникации и застъпничество, заяви в деня на атаката:

Ние (Steemit.com) се опитваме да подобрим комуникациите си, поради което всяка седмица предлагаме актуализации на инженеринга. Едно от предизвикателствата за нас е, че имаме много опасения за сигурността и много служители на Steemit са изключително осведомени за сигурността и с добра причина. Тяхната мания за сигурност е това, което помага на потребителите и разработчиците на приложения да бъдат в безопасност.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Steemit претърпя DDoS атака appeared first on CryptoDnes.bg.