Square наемат крипто инженери и предлагат заплати в Биткойн

Square наемат крипто инженери и предлагат заплати в Биткойн

Базираната в САЩ платежна платформа Square, наема крипто инженери  и предлага да им плаща в дигитална валута, според публикация в Twitter от 20 март, публикувана от генералният изпълнителен директор на Twiter и Square, Джак Дорси.

В туита, Дорси обявява, че:

Square наема 3–4 крипто инженери и един дизайнер да работят на пълен работен ден и да допринесат за отворения код на биткойн / крипто екосистемата. Работете отвсякъде, докладвайте директно на мен и дори можем да ви платим в биткойн!

Дорси допълни, че решението за заплащане на служители в дигитална валута се основава на намерението „да се направи широкомащабната крипто екосистема по-добра“, като по този начин се допринесе за Биткойн общността.

Изпълнителният директор на Twitter отбеляза също, че това ще бъде първата инициатива с отворен код, независима от техните бизнес цели, тъй като потенциално наети инженери ще се съсредоточат изцяло върху „това, което е най-добро за крипто общността и индивидуалното икономическо овластяване, а не на търговските интереси на Square.

Както вече беше съобщено, Square регистрира $ 166 милиона годишни приходи от Биткойн за 2018. Компанията постигна над $52 милиона в продажбите на BTC за Q4, надминавайки Q3 с $9 милиона и Q2 с повече от $15 милиона. Въпреки това, ясната печалба от операциите свързани с Биткойн, които включват потребителското приложение на Square, остава ниска, тъй като разходите за закупуване представляват по-голямата част от приходите.

Миналия месец, Дорси отново заяви, че вярва, че BTC е местната валута на интернет:

“Биткойн е нещо, което е родено в интернет, което е било разработено в интернет, което е било тествано в интернет … Това е интернет.”

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Square наемат крипто инженери и предлагат заплати в Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.