Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа

Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа

Японският мултинационален конгломерат Sony и фирмата за услуги в областта на информационните технологии Fujitsu създадоха криптирана база данни за образователни документи, съобщава The Asahi Shimbun на 26 февруари.

Базата данни, за която се предполага, че e базирана на блокчейн технология, се използва за предотвратяване на фалшифицирането на документи за владеене на езици, които някои чужденци използват, за да получат статут на резидент, за да учат в Япония.

Чужденците трябва да подадат сертификат за владеене на японски език до Имиграционното бюро, за да получат статут на пребиваващ за обучение в Япония. Тези сертификати могат да се издават от японски образователни институции в чужбина. Японските езикови училища в страната ще представят сертификатите от името на чуждестранни институции.

Съобщава се, че незаконни копия на езиковите сертификати са открити в няколко различни страни. Asahi Shimbun заявяват, че учениците без подходяща езикова квалификация могат да срещнат трудности в ежедневния си живот в Япония.

Двете фирми създадоха платформата, като комбинираха онлайн системата за обучение на Fujitsu с блокчейн, разработена от дъщерното дружество на Sony, Sony Global Education Inc. Sony и Fujitsu ще изпробват платформата през март, преди да бъдe внедренa за реална употреба през април. Teстът ще се състои в Human Academy Co., които ръководят японски езикови училища в градовете Осака, Сага и Токио.

Други университети и институции за обучение по света използват блокчейн за борба с фалшиви дипломи. Миналата седмица малтийското правителство обяви, че всички образователни сертификати в страната, включително тези от държавни и частни училища, ще бъдат съхранявани на блокчейн.

През януари бе докладвано, че Бахрейнският университет ще издава дипломи на блокчейн. Университетът използва отворения стандарт Blockcerts в партньорство с Learning Machine – стартъп, който предлага система, базирана на блокчейн за издаване и проверка на официалните записи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Sony и Fujitsu разработват блокчейн платформа appeared first on CryptoDnes.bg.