Solidus Labs с решение за проблема с манипулацията на крипто пазара

Solidus Labs с решение за проблема с манипулацията на крипто пазара

По-рано днес компаниятa Solidus Labs сподели в прессъобщение, че успешно са събрали сумата от 3 милиона долара, които ще бъдат предназначени за борба с манипулацията на крипто пазара.

Компанията може да се похвали със сериозен екип за наблюдение на трейдинга на всякакъв вид активи, който включва и бивши финтех инженери на Goldman Sachs. Отчетите направени от Solidus Labs помагат както на традиционните, така и на крипто-ориентираните доставчици на услуги и насърчават “спазването на правилата”.

Eкипът планира да доразвие своите крипто-ориентирани инструменти за наблюдение на пазара, предназначени за финансовите институции и обмени, взаимодействащи с крипто активите.

Използвайки технологии като изкуствен интелект (AI) и машинни езици, компания анализира моделите на търговия и открива аномалии в реално време, което позволява на служителите реагират незабавно. Според прессъобщението, софтуерното приложение на Solidus Labs успява да намали резултати от манипулирането с 30% до момента.

Преди време комисар в Комисията за търговия с стокови фючърси на САЩ застана против решението на Комисията за ценни книжа и борси да отхвърли идеята за крипто обмен на биткойн твърдейки, че потенциалната манипулация на криптопазара не трябва да бъде пречка да бъде взето положително решение.

Комисарят пояснява, че всеки продукт с достатъчно ресурси може да бъде манипулиран, добавяйки, че ако той е базиран на индекс или математическо изчисление, а не на стока, всъщност прави потенциалната му манипулация значително по-малко вероятна.

Една от пречките пред големите институционални инвеститори да навлязат на крипто пазара е потенциалният риск от това той да бъде манипулиран. Броят на затворените групи в телеграм и дискорд за пускане на крипто сигнали не спира да расте. Разработеният софтуер от Solidus Labs може би е потенциално решение на този проблем и това би дала нова положителна посока на крипто пространството.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Solidus Labs с решение за проблема с манипулацията на крипто пазара appeared first on CryptoDnes.bg.