SIX ще пусне базирaн на блокчейн дигитален обмен

SIX ще пусне базирaн на блокчейн дигитален обмен

SIX Swiss Exchange отчита около 5.19 милиарда швейцарски франка (CHF) (~ 5.18 милиарда долара) дневен оборот и има пазарна капитализация от над 1.67 трилиона CHF ($ 1.6 трилиона).

Борсата ще тества блокчейн интеграция за предстоящата цифрова платформа за търговия SDX през втората половина на тази година.

Изпълнителният директор Джос Дийселхоф заяви, че компанията е избрала технологията поради подобрената сигурност и ефективността, която може да предложи на всички етапи на търговия и сетълмент.

“Факт е, че отнема два дни купувачът на акции да стане собственик. Ако сложим всичко на нашите цифров обмен, тогава целият процес отнема само няколко секунди. Това прави пазара по-ефективен, но в същото време премахва рискове от системата. “

В интервю за Ройтерс, публикувано на 6-ти февруари, председателят на борсата SIX Ромео Лахър отбеляза, че борсата има за цел да финализира датата на стартиране на новата платформа в края на лятото. Точната дата, която остава обект на правно и регулаторно изясняване с швейцарския пазарен контролен орган за надзор на пазара.

Ройтерс съобщи още, че SIX очаква SDX цифровият обмен да замени съществуващия пазар в рамките на едно десетилетие. Лахър каза, че компанията също така планира да пусне собствено STO, което ще предложи на инвеститорите дял от акции в замяна на капитал.

Неназовани служители на SIX съобщиха на Ройтерс, че SDX ще започне с пускане на подбрани акции, последвани от облигации и евентуално борсово търгувани фондове (ETF).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SIX ще пусне базирaн на блокчейн дигитален обмен appeared first on CryptoDnes.bg.