SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк

SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк

SIX, швейцарската фондова борса, работи върху собствена стабилна монета.

Криптовалутата е обвързана с швейцарския франк – за улесняване на транзакциите на SIX Digital Exchange.

SIX не може да предостави повече подробности относно това дали монетите, обезпечени с местната валута, ще бъдат за лично ползване в SDX (като JPM Coin на JPMorgan Chase) или съществуват публично като тези, използвани за търговия на борсите.

В SDX може да се използва фиксиран токен, за да се изпълняват задачи като атомни суапове на ценни книжа и други активи на блокчейн.

От гледна точка на инфраструктурите на финансовите пазари, SIX очевидно се очертава като водещ фактор в крипто-пространството.

През юли миналата година SIX заяви, че SDX ще бъде пуснат през втората половина на 2019 г., започвайки с токенизиране на акции и облигации. След това ще продължи да изследва цифровите версии на други физически активи като картини.

SDX също се фокусира върху така наречените STO-та, като председателят на борсата предлага, че SIX дори може да набере средства чрез STO.

Компанията-майка на Франкфуртската фондова борса, Deutsche Börse, работи с швейцарското правителство, подкрепяно от Swisscom, за тестване на токенизацията в Швейцария.

Съвсем наскоро, Националният депозитар на Русия (NSD) обяви, че ще стартира D3 блокчейн и крипто леджър в Швейцария.

Артем Дуванов, ръководител на иновациите и директор в NSD, каза, че D3 ще търси подходяща стабилна монета, която да добави към платформата, споменавайки GUSD на Gemini.

Стабилните монети, подкрепени от централната банка (за предпочитане е) или банковите пари, ще доведат до въвеждането на D3Ledger и други финансови платформи за DLT.

[…]

Причината е много проста – когато имате стабилна монета в блокчейн, можете да автоматизирате повече процеси и да осигурите по-голяма стойност с интелигентни договори. Не става въпрос само за [доставка срещу плащане], а също и за много корпоративни действия, например разпределение на дивиденти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SIX работи върху стабилна монета обвързана с швейцарския франк appeared first on CryptoDnes.bg.