ShapeShift помогнаха с 60 молби на органите на реда през 2018

ShapeShift помогнаха с 60 молби на органите на реда през 2018

Изглежда, че ShapeShift направиха точно това, което се предполага от името им, променяйки формата си почти до неузнаваемост.

Основател, главен изпълнителен директор и противник на SEC, Ерик Ворхийс и неговата компания съществуваха едно време без сметки. Сега те имат пълен KYC и предават данните на клиента при поискване.

ShapeShift шокираха крипто пространството с KYC

В това, което може да бъде описано само като сеизмична промяна в характера, ShapeShift започна да въвежда KYC през септември 2018 година. Първоначално те я поставиха като „програма за членство“, за която потребителите би трябвало да предоставят „основни лични данни“ за да ги възнагради под формата на по-високи лимити за търговия, по-ниски такси и други подобни.

Компанията проправя пътя за пълно KYC / AML. И всички клиенти ще трябва да го преминат до края на годината. По-късно Ворхийс призна, че решението се дължи до голяма степен на „регулаторни препятствия“. Това също така финансово уплаши компанията, принуждавайки ги да съкратят около 37 служители.

ShapeShift си създаде име като безпрепятствен начин за преместване на крипто фондове. Но ако компанията трябваше да се конкурира в регулаторна среда, която все повече се загрява, тя ще трябва да се подчинява.

ShapeShift и oрганите на реда

Пост в блог, който беше пуснат вчера от Ворхийс, може да шокира потребителите, които смятат, че имат пълна анонимност преди Q3. Като се позовават на Kraken и как тяхната прозрачност с правоприлагащите органи вдъхновява ShapeShift да помогне също така, те казват, че през 2018 година обменът съдейства при 60 молби на органите за реда.

Следващите диаграми показват различните видове искания от страна на органите на реда, които идват в различни форми от правителствата по света.

ShapeShift Law Enforcement Requests

Компанията казва:

В СAЩ те често са под формата на призовки. Това, което вероятно няма да е изненада, е, че Съединените щати съставят най-голям брой такива искания.

Призовка е искане, наложено от съда, което по същество принуждава лице или субект да предприемат действие. Това може да бъде или да се дадат показания пред съда или да се предадат документи. Ворхийс е много добре запознат с това.

Интересното е, че към края на Q3 имаше наплив на искания. Компанията твърди, че това е сходно с други крипто компании в индустрията, позовавайки се на Market Watch.

ShapeShift в никакъв случай не са анонимни вече

За потребители, които смятаха, че преместването на крипто чрез ShapeShift е жизнеспособен начин за улесняване на престъпната дейност, KYC отряза крилата им.

Има много наблюдения върху криптовалутите, тъй като технологията и употребата се развиват. ShapeShift винаги държат финансовата прозрачност като основен принцип и поради тази причина ние чувстваме, че светът трябва да знае, че тези видове искания за правоприлагане се случват – почти непрекъснато.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post ShapeShift помогнаха с 60 молби на органите на реда през 2018 appeared first on CryptoDnes.bg.