SEC налага глоба на платформа за токъни за забавление на възрастни с измамно ICO от 2017 година

SEC налага глоба на платформа за токъни за забавление на възрастни с измамно ICO от 2017 година

Американската комисия за обмен на ценни книжа (SEC) глоби 27 годишният изпълнителен директор Джонатан Лукас, който управлява измамна схема за първоначално предлагане на токъни на онлайн пазар за развлечения за възрастни.

Според съдебното дело на SEC, компанията твърди, че инвеститорите могат да закупят токъна и да го използват, за да поискат определени действия на живо в платформата.

„Fantasy Market е пазарно място за ролплей на дигитални изпълнения, контролирано от клиенти“, според профила на LinkedIn на компанията. „Чрез използването на нашите токъни вие контролирате какво казват изпълнителите и правят по време на шоуто.“

Всички членове на екипа са измислени, с изключение на Лукас. Според жалбата са изброени много неверни изявления, направени от компанията при популяризирането на ICO.

ICO се проведе от 3 септември - 16 октомври 2017 година, като целта му беше да събере $25 милиона, като 125 милиона FMT бяха продадени и ценообразуваха всеки токън на 20 цента, според бялата книга на проекта.

През шестседмичния период, Fantasy Market събра около $63 000 в криптовалута от повече от 100 инвеститори в своята измамна схема. Главният изпълнителен директор Лукас всъщност твърди пред пресата, че е събрал $2 милиона от целта за $25 милиона.

SEC заяви, че Лукас насърчава продажбата на FMT чрез подвеждащи бъдещи инвеститори.

Той каза на инвеститорите, че е предварително е имало частна продажба към акредитирани инвеститори, докато това никога не се е случило. Лукас каза също, че токънът ще бъде включен в основните борси и компанията е проверила, че неговите инвеститори са акредитирани - нито едно от твърденията не е вярно.

Компанията направи допълнително невярно изявление, когато потвърди, че всички нейни транзакции са обезпечени, тъй като потребителите са имали възможност да закупят маркера само с биткойн или лайткойн в ERC-20 блокчейн, което не беше така.

Всъщност, според обвиненията на SEC, не са издавани никакви токъни и никога не е имало програма в мрежата на етерим на негово име. Събраните пари са похарчени за маркетинг, а не за изграждане на продукт.

Подаването на SEC е придружено от решение за съгласие, което означава, че ответникът е приел решението срещу него.