SEC достига споразумение за $24 милиона със свързаната с EOS фирма Block.one

SEC достига споразумение за $24 милиона със свързаната с EOS фирма Block.one

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) постигна споразумение с Block.one, за да плати $24 милиона неустойки за провеждане на нерегистрирано първоначално предлагане на монети (ICO).

На 30 септември SEC обяви в съобщение за пресата, че са уредили обвиненията срещу фирмата зад мрежата на EOS и съответстващия токън, под формата на гражданско парично наказание. Block.one урежда обвиненията, без да признава или отрича констатациите.

Според прессъобщението, ICO на Block.one от 900 милиона токъна „започна малко преди SEC да пусне доклада за разследването на DAO и продължи близо година след публикуването на доклада.“

Block.one събра еквивалента на милиарди долари, но не успя да регистрира своята ICO като ценни книжа, предлагани в съгласие с американските федерални закони за ценни книжа, „нито отговаря на изискванията за искане за освобождаване от изискванията за регистрация“, посочва SEC. Зам.-директорът на отдела за правоприлагане на SEC Стефани Авакян каза:

„Редица американски инвеститори участваха в ICO на Block.one. Компаниите, които предлагат или продават ценни книжа на американски инвеститори, трябва да спазват законите за ценните книжа, независимо от индустрията, в която работят, или етикетите, които поставят върху инвестиционните продукти, които предлагат. “

Стивън Пейкин, зам.-директор на отдела за изпълнение на SEC, добави, че Block.one не е предоставил на инвеститорите на ICO необходимата информация, казвайки:

„SEC остава ангажиран да завежда дела за принудително изпълнение, когато инвеститорите са лишени от съществена информация, която им е необходима за вземане на информирани инвестиционни решения.“

Не се очаква глобата в размер на $24 милиона да доведе до значителна мярка, тъй като представлява само малка част от първоначалното повишение от $4 милиарда.

 

Block.one отвори централа във Вашингтон

 

Block.one отвори своя четвърти глобален офис, разположен в столицата Вашингтон. От фирмата казват, че офисът ще създаде 170 висококвалифицирани работни места за период от три години. Изпълнителният директор на Block.one Брендън Блъмър по това време каза:

„Близостта му до капитала на страната ни позиционира близо до иновациите в политиката около дигиталните активи и технологията на дистрибутиран леджер в САЩ. Това разширяване отваря важни нови пътища за развитие на таланта, в момент, когато има бързо нарастващо търсене на технологии, базирани на блокчейн."