SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите

SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите

Очевидно е, че SEC се отнасят с лека ръка спрямо ICO, които си сътрудничат, плащат глоба и връщат на инвеститорите набраните пари.

Комисията на ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), постига споразумения с ICO проекти, които приемат решението на Комисията за нарушаване на разпоредбите относно ценните книжа.

Fortune съобщават, че SEC постигнаха споразумение за сделки с някои ICO проекти в САЩ, за предлагане на токени, считани за ценни книжа от Комисията. Според доклада, някои проекти дори се измъкнаха без да се налага да плащат глоба.

Говорейки пред Fortune, Виктор Сантос от Airfox, един от ICO проектите, глобени от SEC, заяви, че се надяват да са съвместими и ще бъдат готови, когато излезе нов регламент.

SEC наказа Airfox с около $ 250,000 и инструктира компанията да върне инвестиционните средства с лихви. Комисията също така препоръча на дружеството да следва надлежния процес на публично предлагане на ценни книжа.

Airfox е един от многото проекти, които се сблъскват с SEC, веднага щом Комисията започна да насочва своето внимание към ICO арената през 2017. Освен от изпълнителните директори, публични личности, които популяризират ICO, също са се сблъсквали с регулатора на ценни книжа.

През ноември 2018, SEC наказа DJ Khaled и Флойд Мейуедър с общо $ 800,000 плюс забрана за участие в промоционални дейности в продължение на две-три години. И двете знаменитости бяха включени в измамната рекламна кампания за, Centra Tech ICO.

Междувременно, в САЩ има призиви за по-нюансиран подход към регулирането на криптовалути, извън обхвата на съществуващите правила и кодекси.

Председателят на SEC, Джей Клейтън, последователно твърди, че Комисията вижда повечето ICO като ценни книжа, дори ако главните агенти казват, че техните токени са комунални услуги. Някои коментатори смятат, че SEC трябва да преработи законите си, за да отчете уникалната природа на активите, базирани на блокчейн.

Категоризирането от страна на Комисията, на много ICO токени, като ценни книжа остава първостепенно място за някои заинтересовани страни. Мнозина смятат, че тестът на Хауи не е достатъчен, за да се класифицират множеството форми на блокчейн токени, които могат да попаднат под токените за комунални услуги, плащания и активи.

Междувременно, продажбите на ICO токени са в средата на значителен спад, тъй като цифрите за набиране на средства продължават да падат. Продажбите на токени понастоящем намаляват с 90% в сравнение с първото тримесечие на 2018 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите appeared first on CryptoDnes.bg.