SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

Според неотдавнашен доклад, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) задейства планове за започване на проследяване и наблюдение на блокчейн транзакциите. Беше разкрито, че американският върховен финансов надзорник анализира тези транзакции.

SEC търси доставчик на данни

В доклада се знае, че SEC се опитва активно да търси доставчик или продавач, който да помогне при определянето и мониторинга на риска, свързан с транзакциите във виртуални валути. Перфектният доставчик ще бъде всяка компания, която може да помогне да извлече данни от блокчейн и да ги анализира, за да направи преглед. Това означава, че продавачът не само ще извлече данните, но и ще помогне:

  • Предоставят се извадки от данни на повтаряща се основа за най-масово използваните блокчейн леджъри, базирани на обема на транзакциите.
  • Прочистване и нормализиране на данни, за да се даде възможност за преглед и проучване. Осигуряване на способност за извличане на информация от наличните данни, включително данни за атрибуция (т.е. на кого принадлежи даден адрес).
  • Осигурява начин да се докаже, че предоставените данни са точни и пълни.

В декларацията на SEC, в която се обявява възможността, се казва, че:

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) издава тези източници на искане за уведомяване като средство за провеждане на проучване на пазара, за да се определи наличността и техническите възможности на големите, и малките предприятия. Това е с цел да могат да се предоставят данни за блокчейн в подкрепа на усилията на SEC за наблюдение на риска, подобряване на съответствието и информиране на Комисията по отношение на цифровите активи.

SEC се нуждае от пълен достъп

Освен услугата за анализ, SEC изисква от доставчика/продавача да предостави преглед на процесите и инструментите, които биха използвали за извличане на конвертиране и проверка на данните. Така че, въпреки че продавачът ще отговаря за операцията, SEC има представа как се прави и има достъп до нея във всеки един момент.

За всички продавачи, които се интересуват от офертата на SEC, за отговорите е определен краен срок от 14 февруари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите appeared first on CryptoDnes.bg.