SEC съди Kik за ICO проект от 2017 година

SEC съди Kik за ICO проект от 2017 година

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) съди Kik за предполагаемата продажба на нерегистрирани ценни книжа, когато стартира първично предлагане на монети (ICO) за своя роден токен през 2017 г.

В подадените документи този вторник в Южен окръг Ню Йорк, SEC заяви, че Kik е нарушил раздел 5 от Закона за ценните книжа от 1933 г., който изисква да бъдат регистрирани предлагания.

Чрез продажба на 100 милиона долара в ценни книжа, без да се регистрират офертите или продажбите, ние твърдим, че Kik е лишил инвеститорите от информация, върху която те са имали законно право, и са попречили на инвеститорите да вземат информирани инвестиционни решения.

Това каза Стивън Пейкин, съдиректор на отдела на SEC за изпълнението.

Компаниите не са изправени пред бинарен избор между иновации и спазване на федералните закони за ценните книжа.

Както се твърди в жалбата на SEC, Kik е губил пари от години от единствения си продукт, онлайн апликация за съобщения, и ръководството на компанията прогнозира, че ще изчерпи парите си през 2017 г.

Загубите на Kik са средно около 30 милиона долара годишно. По-ранните опити на компанията да бъде придобита от по-голяма технологична компания са се провалили, като седем потенциално заинтересовани страни отказват да купят или да се слеят с компанията.

В началото на 2017 г. Kik се стремеше да се ориентира към нов тип бизнес, който финансира чрез продажбата на един трилион цифрови токена.

Компанията продава родните си токени на по-ниска цена за богатите купувачи, набирайки повече от 55 милиона долара от американски инвеститори.

Жалбата на SEC твърди, че токените се търгуват наскоро с около половината от стойността, която публичните инвеститори са платили в предлагането.

Според жалбата, Комисията по ценни книжа на Онтарио преди това е казала на Ватерло, че базираният в Канада Kik изглежда, че този токен е ценна книга.

По-рано тази година компанията съобщи на Wall Street Journal, че възнамерява да съди SEC, ако агенцията внесе принудително действие срещу проекта.

Миналия месец изпълнителният директор на Kik Тед Ливингстън заяви, че компанията вече е похарчила 5 милиона долара в занимавки със SEC.

След това Kik стартира кампания за набиране на средства за делото под форма на “Defend Crypto” на стойност $ 5 милиона, за да подкрепи потенциален съдебен процес.

Kin се използва в пакет от мобилни приложения. Kik използва средствата от ICO-то, за да подпомогне развитието на нови пазари c цел да могат хората да печелят и изразходват криптовалутата, която работи на собствения им блокчейн.

В изявление от вторник, Ливингстън каза:

Това е първият път, когато накрая сме на път да постигнем яснотата, от която толкова отчаяно се нуждаем като индустрия, за да можем да продължим да правим нововъведения и да градим.

 

Kik Sec Filing by on Scribd

The post SEC съди Kik за ICO проект от 2017 година appeared first on CryptoDnes.bg.