SEC отново отлагат гласуването за VanEck ETF предложението

SEC отново отлагат гласуването за VanEck ETF предложението

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) отложи решението си по VanEck предложението за биткойн борсово търгуван фонд (ETF), според официално заявление на SEC на 20 май.

SEC добави 35-дневен период за събиране на повече информация и мнения по предложението, което първоначално беше подадено от Chicago Board Options Exchange (CBOE) миналата година.

През януари CBOE оттегли искането си за промяна на правилото, когато затварянето на американското правителство намали оперативните способности на SEC, а след това отново беше приложено на 31 януари, след като правителството се стабилизира.

В доклада, SEC прилага 14 въпроса, отворени за обществеността относно предложението, с намерението да използват предоставените отговори и аргументи, за да им помогнат да достигнат до решение. Въпросите конкретно се отнасят до защитата на инвеститорите и обществения интерес от измами и подобни експлоатации. Съгласно доклада:

Комисията започва производство, за да позволи допълнителен анализ на съответствието на предложената промяна на правилото на раздел 6Б, точка 5 от закона, който изисква, наред с другото, правилата на националната борса да бъдат „предназначени да предотвратят измамни и манипулативни действия и практики, за насърчаване на справедливи принципи на търговия“ и „за защита на инвеститорите и обществения интерес“.

SEC забави решението си относно предложението за актуализиране на Закона за ценните книжа, което ще позволи биткойн ETF да се търгуват на CBOE.

CBOE първоначално подаде заявка за предложената промяна на правилата за SEC на 15 февруари с 45-дневен срок, определен за одобрение или неодобрение. Оттогава решението е отложено два пъти.

ETF са ценни книжа, които се оценяват като процент от съответния актив, което ги прави функционално подобни на традиционните. Средствата се възприемат от някои в индустрията като стъпка към масовото възприемане на криптовалутите и съзряването на знаците, че криптото вече трябва да се приема като актив.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SEC отново отлагат гласуването за VanEck ETF предложението appeared first on CryptoDnes.bg.