SEC отложи решението за Bitwise Bitcoin ETF

SEC отложи решението за Bitwise Bitcoin ETF

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) отново отложи решението за Биткойн ETF във вторник.

В нов документ, публикуван от SEC, регулаторът заяви, че ще отложи вземането на решение относно предложението за BTC борсово търгуван фонд, подадено в NYSE Arca.

Предложението беше подадено за първи път през януари тази година, като стартира нова надпревара за стартиране на ETF в САЩ. Това съревнование се очаква да донесе свежи пари – и следователно, ликвидност – в пространството.

В края на март SEC отложи решението по предложения на Bitwise и VanEck / SolidX. Регулаторът все още не е одобрил всички Биткойн ETF-ове, въпреки че и експертите в пространството, и служителите на агенцията смятат, че е въпрос на време.

Crypto Crescent Asset Management, мениджър на дигитални активи и фондове, също предложи крипто ETF, който ще даде на клиентите изложение както към BTC, така и към Етериум.

Фирмата, която си партнира с NYSE Arca, все още не е представила официално предложението си.

Ще има период на публични коментари от три седмици след публикуването на последния документ относно Биткойн ETF във Федералния регистър, плюс допълнителни две седмици за отговори.

Bitwise все още вярва, че предложението трябва да бъде одобрено. В коментар, отправен към CNBC по-рано тази година, Хънтър Хорсли отбеляза, че криптовалутите като клас активи са в “най-жизнеспособното” си състояние.

Интересното е, че Хестър Пиърс на SEC също е бик по отношение на бъдещ ETF, подкрепен от Биткойн. Според Decrypt Media, комисарят обясни, че “времето [за ETF] е било правилно преди година”, добавяйки, че тя е разтревожена, че регулаторите пречат на приемането на тази нова технология.

 

May 14, 2019: SEC Notice Re… by on Scribdhttps://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SEC отложи решението за Bitwise Bitcoin ETF appeared first on CryptoDnes.bg.