SEC отлага решението си за ETF предложенията на Bitwise и VanEck

SEC отлага решението си за ETF предложенията на Bitwise и VanEck

По-рано тази година, американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) отложи вземането на решение по две предложения за борсово търгувани фондове (ETF).

Първото предложение за ETF, подадено от Bitwise Asset Management с NYSE Arca, бе публикувано във Федералния регистър на 15 февруари, като стартира първото 45-дневно отброяване до първоначално решение за казуса. Като цяло, SEC има 240 дни, за да одобри или отхвърли всяко ETF предложение. Последното решение означава, че SEC вече има още 45, за да разгледа предложението.

В резултат на това, Комисията заяви в петък, че ще „одобри или отхвърли, или ще заведе дело, за да определи дали да не одобри предложената промяна на правилото“ до 16 май 2019.

Според писмото от 29 март, SEC досега получиха 21 коментара относно предложената промяна.

SEC също преразглежда друго биткойн ETF предложение, подадено от VanEck и SolidX, в партньорство с борсата Cboe BZX. Предложението на VanEck / SolidX първоначално бе подадено преди почти една година, но беше оттеглено през януари по време на най-дългото частично изключване на правителството в историята на САЩ. Изпълнителният директор на VanEck, Ян ван Ек обясни, че спирането причини – поне временно – паузи в разговори между SEC и компаниите, които са подали предложението.

Cboe отново представи предложението си в края на януари и бе публикувано във Федералния регистър на 20 февруари. В петък SEC също отмени това решение, определяйки 21 май като дата, на която или ще вземе твърдо решение или ще започне процедура за да стигне до окончателен извод.

Докато SEC все още не одобрява биткойн ETF, видни гласове в общността вярват, че това може да се случи тази година.

В интервю за Roll Call, публикувано в началото на февруари, комисарят на SEC, Робърт Джаксън каза, че смята, че ETF предложението ще „задоволи стандартите, които регулаторът е определил, „в крайна сметка”.

Адвокатът, Джейк Червински, от адвокатската кантора Kobre Kim стигна до там да каже, че според него “е напълно възможно още 10 месеца от развитието на криптовалутната екосистема да са достатъчни, за да се оправдае одобрението на биткойн ETF.”

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SEC отлага решението си за ETF предложенията на Bitwise и VanEck appeared first on CryptoDnes.bg.