SEAT се присъединяват към консорциума Alastria за разработка на блокчейн продукти

SEAT се присъединяват към консорциума Alastria за разработка на блокчейн продукти

Испанският автомобилен производител SEAT се присъедини към консорциума на Alastria за разработване на продукти, базирани на блокчейн.

Основана през 1950 гoдина, SEAT е държавна индустриална компания и най-големият производител на автомобили в Испания. Оборотът на SEAT достигна рекордната стойност от 9,552 милиарда евро през 2017 година, което е с 11,1% повече от предходната година.

Според неотдавнашното съобщение, SEAT се присъедини към Alastria, мулти-индустриален, полу-обществен консорциум, подкрепен от национална мрежа от над 70 компании и предприятия. Те включват такива основни играчи като банките BBVA и Banco Santander, телекомуникационния оператор Telefónica, енергийната компания Repsol и компанията за професионални услуги Accenture. Целта на съюза е да насърчи развитието на блокчейн технологията.

Като част от сътрудничеството, SEAT планира да тества ползите от блокчейн в областта на финансите, с цел да подобри и оптимизира съществуващите процеси, и да улесни управлението на веригата за доставки.

Президентът на SEAT, Лука де Мео твърди, че компанията е “убедена в уместността, която блокчейн ще има в бъдеще.”

Междувременно SEAT и Telefónica вече започнаха съвместна работа по Доказaтелство-на-Концепция (PoC) за блокчейн продукт, който ще проследява частите на превозните средства в цялата верига за доставки на фабриката на SEAT, разположена в Марторел, Испания.

Миналия месец, американският гигант за производство на автомобили General Motors (GM) подаде патент за блокчейн решение за управление на данни от автономни превозни средства.

През септември, германският автомобилен производител Porsche AG обяви, че ще увеличи инвестициите си в стартъпи – с акцент върху блокчейн и изкуствен интелект (AI) – с около $176 милиона през следващите пет години. Инвестициите са насочени към предприятия от ранния и растежния етап, които се отнасят до „изживяването на клиентите, мобилността и дигиталния начин на живот“, както и с бъдещите технологии, включително блокчейн, AI и виртуалната, и аугментирана реалност.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SEAT се присъединяват към консорциума Alastria за разработка на блокчейн продукти appeared first on CryptoDnes.bg.