SBI ще предложи XRP на своите 23 милиона клиента

SBI ще предложи XRP на своите 23 милиона клиента

С наближаването на пускането на своя крипто обмен, VCTRADE, японският финансов гигант SBI вече разрешава депозитите и тегленията на BTC, XRP и ETH. Според главният изпълнителен директор Йошитака Кидао, те също ще подкрепят Bitcoin Cash, когато платформата стартира.

В изявление, публикувано на техния уебсайт, SBI заявиха, че са готови да пуснат крипто услуги.

Партньорът на Ripple очаква въвеждането на криптовалута да бъде широко прието от тяхната база от клиенти.

SBI има отношения с Ripple от 2016 г. и компанията се надява да бъде мост между финансовата и блокчейн индустрията. SBI участва в много трансгранични дейности в Азия и Близкия изток и ще използва инфраструктурата на Ripple, за да ускори сделките, като същевременно намали разходите.

Инвеститорите се надяват, че системата се захранва частично от XRP, а не само от технологията на Ripple. Известно е, че Япония силно подкрепя крипто културата, но правителството на страната също помага за приемането. Това е така, защото позволява на пространството да расте и да се регулира.

Първоначално те планираха да пуснат VCTRADE през юли, но бяха принудени да отложат датата на пускане поради огромното количество потребители, които поискаха  предварителна регистрация. С такъв огромен интерес към криптовалута сред гражданите на Япония, не е изненада, че SBI е уверен, че потребителите ще се адаптират към промените, които блокчейн ще внесе в сектора на финансовите услуги.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SBI ще предложи XRP на своите 23 милиона клиента appeared first on CryptoDnes.bg.