SBI планира стартирането на плащания в магазини с Ripple приложение

SBI планира стартирането на плащания в магазини с Ripple приложение

SBI Ripple Asia, дъщерно дружество на японския финансов гигант SBI Holdings, стартира “демонстрационен тест” за плащания в магазини.

Плащанията ще стават чрез приложението Money Tap.

Демонстрацията ще наблегне върху технологията за парични преводи, която използва продукта xCurrent на Ripple.

Целта на инициативата е да се види мнението на клиентитите преди публичното стартиране на приложението “в рамките на годината”, съобщават от компанията.

SBI заяви, че интегрирането на технологията за плащане в магазин ще доведе до “услуга за уреждане на търговски сделки, която съчетава удобство и сигурност”.

Идеята за “Money Tap” бе обявена за първи път през март и стартира през октомври. Приложението има за цел да осигури незабавни трансфери за потребители със сметки в свързани банки, .

Сега е достъпен продукт както за устройства с iOS, така и за тези с Android. Също така позволява средствата да се изпращат само чрез телефонни номера на получатели или QR код. Използват се и биометрични функции на устройствата като сканиране на пръстови отпечатъци.

През март 2019 г. SBI добави 13 регионални банки като съоснователи на Money Tap Co., Ltd.

Приложението също е регистрирано като агент за електронни плащания в Япония. Resona, една от трите японски банки, работещи със SBI и Ripple, се оттегли от проекта през април, но не посочи защо.

В началото на май, Ripple добави, Йошитака Китао, президент, представител директор и главен изпълнителен директор на SBI Holdings, в борда на директорите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post SBI планира стартирането на плащания в магазини с Ripple приложение appeared first on CryptoDnes.bg.