Sberbank няма да развиват услуги свързани с криптовалути

Sberbank няма да развиват услуги свързани с криптовалути

Главният изпълнителен директор на държавната руска банка Sberbank официално потвърди решението на институцията да не развива крипто-свързани услуги.

Херман Греф, главен изпълнителен директор на Sberbank и бивш министър на икономиката и търговията на Русия, заяви, че банката никога не е имала амбициозни планове за крипто пространството.

Вместо това, банката ще се съсредоточи върху приложенията на блокчейн за своите услуги. Според съобщенията, Греф направи своите коментари в интервю за местния канал НТВ по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Греф заяви, че Sberbank никога не са привличали голям брой клиенти в крипто-свързани дейности в рамките на институцията. Длъжностното лице отбеляза за радостта си, че сривът на крипто пазара изчезна, но редовната работа с блокчейн технологията остава.

Главният изпълнителен директор на Sberbank също така отбеляза, че разглежда биткойн като „технически инструмент за транзакции“, а не като вид инвестиция. Той сподели и собствения си опит като инвеститор в крипто, разкривайки, че е купувал биткойн, когато е бил на стойност около $5, но го е използвал с цел разплащане, а не спестяване.

Неотдавна бе съобщено, че Sberbank спира своите крипто-свързани планове поради негативната позиция на руската централна банка по отношение на индустрията, както и липсата на необходимото законодателство.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Sberbank няма да развиват услуги свързани с криптовалути appeared first on CryptoDnes.bg.