Santander бъркат XRP с Ripple

Santander бъркат XRP с Ripple

Признатата финансова институция Santander обявиха в Twitter на 23-ти март, че използват XRP за международни плащания.

Въпреки това, банката бърка Ripple с XRP.

В друго съобщение, те обясниха, че са се объркали и че са предоставили невярна информация.

През последната година видяхме как Ripple се опитва да се разграничи от XRP токена. Това не е лесно за компанията. Много ентусиасти и фирми все още имат проблеми с това да разберат разликата между тези два термина.

Ripple е компанията, която използва XRP за обработка на трансгранични плащания. В момента XRP се търгува на пазара и може да бъде закупен от инвеститори. Ripple не е криптовалута, а само компанията, която използва дигиталния актив и неговите възможности.

Според Santander, те използват XRP за международни плащания в 18 страни от ЕС и САЩ. Това заяви компанията по време на АМА сесия, която се проведе в Twitter.

Потребителите бяха много развълнувани от този публикация в Twitter, която получи сериозно внимание. Някои XRP ентусиасти бяха объркани, тъй като банката не обяви никъде другаде, че работят с XRP, дори когато Santander си партнира с Ripple, за да използва други продукти.

В друга публикация, банката съобщи, че поради недоразумение са дали невярна информация. Те се извиняват за объркването, което са създали на пазара. One Pay FX в момента използва xCurrent, а не XRP за обработка на плащанията.

През април 2018, Santander публикува прессъобщение, в което се споменава, че работят с Ripple, за да подобрят услугите си. Банката също инвестира в Ripple чрез InnoVentures, техния фонд за финтех рисков капитал.

За това, в прессъобщението се обяснява:

Новата услуга използва xCurrent, технология, базирана на DLT, собственост на базираната в Калифорния, Ripple. InnoVentures, финтех дружеството за рисков капитал на Santander, на стойност $200 милиона, инвестира в Ripple още през 2015.

Ripple вече работи с повече от 200 компании, които използват услугите им, за да подобрят продуктите, предлагани на потребителите. Транзакциите могат да се обработват по-бързо и на по-ниска цена. Независимо от това, Santander не използва XRP, дори не е обмисляна идеята да започне в бъдеще.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Santander бъркат XRP с Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.