Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на Биткойн

Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на Биткойн

Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на BTC.

На конференцията MicroBT M20 в Ченгду, Китай, този май – Чарлс Сонг, генералният мениджър на Samsung Foundries China, разкри, че компанията е проектира и произвежда 3nm и 5nm чипове за копаене на Биткойн.

Според вътрешните документи на компанията, Samsung произвежда тези чипове още от първото тримесечие на 2018 г.

Компанията обяви публично стратегическото си партньорство с MicroBT, третият по големина дизайнер на ASIC за Биткойн след Bitmain и Canaan, на конференцията.

Въпреки изоставащата си позиция зад двете доминиращи компании, MicroBT са известни с производителността и енергийната ефективност на своите чипове, според източници в индустрията.

Samsung е втората по големина компания за полупроводници в света по приходи след Intel. Интереса на хората към машините за копаене се покачва непрекъснато, успоредно с нарастването на пазарната капитализация на криптовалутите.

Корейската компания произвежда чипове в най-новата линия от устройства MicroBT – M20S WhatsMiner, който е с 68 Терахаша в секунда (Th / s) с енергийна ефективност от 48 вата за Терахаш.

Стандартната ASIC Bitmain Antminer S9 достига 13,5 Th / s с енергийна ефективност от 98 W / Th. M20S е пет пъти по-мощна и два пъти по-енергоефективна при сравнима цена ($ 2450).
https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.