Samsung инвестира 2.6 милиона евро в Ledger

Samsung инвестира 2.6 милиона евро в Ledger

Южнокорейският технологичен гигант Samsung инвестира 2,6 милиона евро в хардуер стартъпа Ledger.

Инвестицията докарва оценката на стартъпа до около 290 милиона долара, съобщи френското списание Capital. Говорител на Ledger потвърди развитието, но не можа да сподели повече подробности. Представител на Samsung не отговори на искане за коментар от CoinDesk.

Новината, която съвпада с повишението на Паскал Готие до изпълнителен директор, следва предишните кръгове за финансиране от компанията, включително $ 7 милиона от серия А набиране на средства през 2017 г. и $ 75 милиона от серия Б през 2018. Не е ясно дали инвестициите на Samsung са част от по-голям кръг на финансиране.

Предишният изпълнителен директор и съосновател на Ledger Ерик Ларчевик потвърди инвестицията, но отказа да сподели допълнителни детайли, според Capital. В Twitter, Ларчевик, изглежда, потвърди и новината, казвайки в публикация (преведена от френски), че:

Винаги ще имаме нужда от хардуерни портфейли, но за да фасилитираме крипто революцията, базирана на личен суверенитет, достъп за всички, смартфонът действително ще играе централна роля.


Според биографията си в Twitter, Ларчевик сега е изпълнителен председател на Ledger.

Ledger понастоящем работи с различни банки и други фирми, за да предложи редица възможности за попечителство. Очаква се до 2020 г. да стартира предприятие за попечителство с японската банка Nomura, докато разработчикът на хардуер едновременно си сътрудничи с лицензираният от Хонг Конг Legacy Trust, за да предложи услуги за попечителство на токени, базирани на ETH.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Samsung инвестира 2.6 милиона евро в Ledger appeared first on CryptoDnes.bg.