Rolex, McLaren и луксозни имоти – животът на един крипто измамник

Rolex, McLaren и луксозни имоти – животът на един крипто измамник

Високопрофилен случай с криптовалути и поредица от съдебни дела, свързани с него, отново изкараха под светлината на прожекторите хаковете за смяна на СИМ карти.

Известно е, че Николас Трулия, първият заподозрян в случай на кражба на криптовалута в размер на $24 милиона, в който крипто средствата на основателя на BitAngels Майкъл Терпин бяха откраднати, живее в апартамент с месечен наем от $6000.

Известно е също, че се е хвалил с намерението си да купи кола McLaren, луксозно жилище в Манхатън и частен самолет.

Подробности в живота на Трулия

Майкъл Терпин е завел две съдебни дела, свързани с кражбата.

Първият иск търси обезщетение от $224 милиона и включва името на мобилния оператор AT&T, за който Терпин твърди, че е бил небрежен по време на атаката на СИМ картата, което му губи милиони.

Вторият случай, в който се търси обезщетение в размер на $81 милиона, е подаден миналия месец срещу Трулия и 25 други неназовани лица.

Частният брокер Крис Дейвид ще подкрепи делото на Терпин срещу Трулия.Резултат с изображение за rolex png $ 100 000

Смята се, че известният крипто крадец е живял в апартамент, плащайки $6000 на месец за наем. Той също носеше часовник Rolex на стойност $ 100,000.

Според Дейвид, често се говори за закупуването на апартамент в Манхатън, частен самолет и спортен автомобил McLaren на стойност $ 250,000.

Крис Дейвид отбеляза:

Обявих на Трулия цена от $ 38,000 за частния самолет, който искаше да наеме. Той каза, че може да изплати тази сума с криптовалутите си и ми показа сметките му на компютъра и мобилния си телефон, на обща стойност десетки милиони долари.

Колко наистина притежава Трулия?

Дейвид казва, че Трулия му е показал крипто сметката си. Той споменава, че има над $ 7 милиона, в мобилното приложение на JP Morgan Chase.Резултат с изображение за mclaren png

Измамникът показа също така на Дейвид, че притежава повече от $12 милиона в криптовалути в сметката си на Gemini.

Дейвид каза:

Едната имаше над $40 милиона в крипто, а в другата имаше над $20 милиона. В крайна сметка, Ник не е нае самолета, който предложих.

Дейвид предполага, че Трулия му е казал, че криптовалутите, които е спечелил, са резултат от копаене на крипто.

По-късно той призна, че е откраднал криптовалути от други хора. Документите, представени пред съда, включват екранни снимки на човека, показващ успеха си в социалните медийни платформи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Rolex, McLaren и луксозни имоти – животът на един крипто измамник appeared first on CryptoDnes.bg.