Robinhood наемат служители преди опит за експанзия в Обединеното Кралство

Robinhood наемат служители преди опит за експанзия в Обединеното Кралство

Според доклад на Techcrunch, Robinhood, търговската компания с нулева такса, която е базирана в САЩ, прави планове за откриване на офис в Лондон и започват да набират кадри за тази цел.

Различни източници в рамките на лондонския финтех пазар потвърдиха, че Robinhood, която стартира през 2013 година и е оценена на $5.6 милиарда, работи за отварянето на своя лондонски офис. Компанията активно се занимава с набиране на персонал, включващ назначаване и набиране на кадри с опит в сферата на връзки с обществеността , маркетинг и др.Свързано изображение

Стартъпът също търси наемането на ръководители за продуктoви и съответстващи с регулациите позиции, което е изключително разумно за компания, която планира да получи множество лицензи от финансовия надзорнрик на Великобритания – Financial Conduct Authority (FCA).

Разширяването на Robinhood в Обединеното кралство ги поставя в пряка конкуренция със сходни финтех стартъпи, които спечелиха сърцата на британските търговци, предлагащи „безплатни” сделки, както Robinhood спечели сърцата на американците. Една от тези фирми е базираната в Лондон Freetrade, която предлага „безплатни” сделки. Пример е ако желаете за незабавно изпълнение на сделката, таксата е по-ниска от £ 1.

Друг финтех стартъп, който трябва да бъде в полезрението на Robinhood е Revolut, базираната в Лондон компания, която наскоро обяви плановете си да предллага на своите клиенти безмитна търговия с Robinhood чрез приложението си за банкиране.

И двете компании имат преплетена история, и ще бъде интересно да видим как се развива тази битка. Стартирането на подразделение във Великобритания ще постави Robinhood в пряка конкуренция с местните финтех компании, а успехът на предприятието в САЩ се смята за причина, поради която много нови участници във Великобритания започват да пускат платформи за търговия без такси.

Миналия месец Robinhood стартира спестовна и разплащателна сметка за американските си клиенти, предлагайки на потребителите сметка без такса, без ангажимент и без изненади, която им изплаща 3% лихва за всеки депозит, направен в нея.

Компанията казва чрез публикация в блог по това време:

Понастоящем традиционните разплащателни и спестовни сметки струват по-скъпо за хората, които изкарват по-малко и са заобиколени от нечестни, и скрити такси, като също така ви печелят минимални печалби от спестяванията. Вярваме, че трябва да печелите повече от парите си и не трябва да се взимат такси за достъп до тях.

Сметките ще бъдат снабдени с дебитна карта, която ще бъде персонализирана и може да се използва в над 75 000 банкомата в САЩ за тегления. Въпреки това, няколко дни след като обяви плана си за започване на сметките, Корпорацията за защита на инвеститорите в ценни книжа (SIPC), агенцията, която отговаря за брокерските сметки, заяви, че Robinhood не се консултираха с агенцията за плановете си, преди да отправят съобщението.Резултат с изображение за hiring

Стивън Харбек от SIPC заяви, че Robinhood ще използва модел, който надхвърля това, което могат да защитят и като такъв, те незабавно докладват за стартъпа на Комисията за ценни книжа и борси.

Robinhood ще купува ценни книжа за сметката си и ще споделя част от постъпленията с клиентите си, a в крайна сметка не е това, което покриваме. И един документ не видях по този въпрос. Дори не направих консултация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Robinhood наемат служители преди опит за експанзия в Обединеното Кралство appeared first on CryptoDnes.bg.