Robinhood набират инвестиции от $200 милиона

Robinhood, приложението за търговия на акции и криптовалути ще събере най-малко $200 милиона в нов кръг за финансиране, съобщават Bloomberg на 24 май.

Според доклада, неуточнен източник, запознат с въпроса, разказа на отдела за плановете на компанията да набере допълнително финансиране. Освен това Bloomberg съобщава, че кръгът ще увеличи стойността на фирмата до между 7 и 8 милиарда долара.

Други хора, запознати с въпроса, също коментират, че новите средства идват от съществуващи инвеститори, всички от които поискаха да не бъдат назовавани и да не се споделя информация за тяхното участие. Докато се твърди, че преговорите за финансиране продължават, по-нататъшен кръг на финансиране може да увеличи стойността на компанията до 10 милиарда долара, но цифрите подлежат на промяна, докато сделката не приключи.

Robinhood, която позволява търговия с акции без никаква такса, за първи път въведе търговията с Биткойн и Етериум през януари миналата година.

По-рано тази седмица, компанията официално стартира своето приложение за крипто търговия в Ню Йорк след придобиването на BitLicense от Министерството на финансовите услуги на щата Ню Йорк през януари 2019 година.

Също през тази седмица новият априлски доклад за борсите на Cryptocompare разкри, че централизираните крипто борси отбелязват значителен ръст в обема на търговията през април.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Robinhood набират инвестиции от $200 милиона appeared first on CryptoDnes.bg.