Ripple влиза в търговския регистър на Швейцария

Ripple влиза в търговския регистър на Швейцария

Наблюдаваме нарастваща тенденция на съвместни инициативи между различни компании, с цел да се стимулира масовата интеграция на криптовалути.

Изтъкнати лидери в крипто пространството предприемат уникални подходи, за да получат внимание, като последния такъв е направен от изпълнителния директор на Tron Джъстин Сън. Той отправи предложение за среща към водещия американски инвеститор Уорън Бъфет.

Докато Сън успешно привлече вниманието на медиите към пространството и Tron [TRX], Ripple също спечели положителна публичност с влизането в търговския регистър на Швейцария.

Регистриран като Ripple Switzerland GmbH, последният ход на компанията показва агресивна стратегия, насочена към това да остане на водеща позиция в слабо-регулирания пазар.

Уебсайтът, в който се намира информацията, също описва бизнес намеренията на компанията. В преведената на английски език версия се казва следното:

Целта на компанията е продажбата на цифрови активи XRP на институционални купувачи. Дружеството може да създава клонове и дъщерни дружества в Швейцария и в чужбина, да извършва други бизнес дейности в държавата и в чужбина и да извършва всякакви дейности, пряко или косвено свързани с целта.

Експертите обаче предполагат, че преместването на Ripple към швейцарския пазар е основно предназначено за инвестиции и стопанство, а не за транзакции.

Освен това е важно да се отбележи, че Швейцария е дом на повече от 1,000 потенциални институционални инвеститори.

Новината за пръв път бе разкрита от крипто-ентусиаст в Twitter, @XrpCenter, който публикува следното в Twitter.

Ripple е регистрирал компанията в сектор “Услуги за банки и кредитни институции” в Цюрих на 29-ти май, 2019.

Освен това решението на компанията може да бъде свързано и със стартирането на GlobalCoin на Facebook, тъй като има вероятност гигантът на социалните медии да използва XRP леджър.

Също така, Facebook наскоро обяви старта на Libra Networks, финтех компания, фокусирана върху блокчейн, плащания, анализ на данни и инвестиране, която също е базирана в Швейцария.

Въпреки че нито една от двете компании не обявява официално партньорството, крипто-екосистемата се стреми към по-нататъшно развитие, което може да даде конкретен намек за крайните цели на технологичните гиганти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ripple влиза в търговския регистър на Швейцария appeared first on CryptoDnes.bg.