Rakuten ще пускат свой собствен крипто обмен през април

Rakuten ще пускат свой собствен крипто обмен през април

Японският гигант за електронна търговия Rakuten завърши регистрацията на своя крипто обмен, Rakuten Wallet, който ще излезе на живо следващия месец, потвърди компанията в съобщение за пресата от 25 март.

Rakuten, които следват няколко големи японски технологични играчи навлизащи на пазара на крипто обмен, преименува продукта си от Everybody’s Bitcoin, по-рано този месец.

Компанията придоби борсата под предишното име през август миналата година, за 265 милиона йени (по това време $ 2,4 милиона).

След период на консолидация, по време на който Rakuten промени структурата си, изпълнителните директори вече потвърдиха, че Everybody’s Bitcoin в сегашния си вид, ще преустанови дейността си в края на март.

“Портфейлът Rakuten ще допринесе за стабилния растеж на пазара като виртуална обмяна на валута, ще засили още повече сигурността и ще предостави подобрени услуги, така че повече клиенти да могат да я използват безопасно и с доверие”, се казва в съобщението на компанията.

Everybody’s Bitcoin получи поръчка за подобрение на бизнеса от японските регулатори през април миналата година като част от разследвания, които последваха хак за половин милиард долара на другата японска платформа Coincheck, три месеца по-рано.

Многобройни борси получиха такива поръчки, които се основаваха на прегледи на сигурността и обработката на данни.

Самият Coincheck осигури изкупуване от онлайн брокера Monex Group, който плати $33 милиона за платформата през април.

Междувременно, тази седмица дойде новината, че TaoTao, криптовалутната борса, която е 40% собственост на местно дъщерно дружество на Yahoo! Japan, ще започне да функционира през май.

Yahoo! Japan закупи акции в борсата, която преди това се наричаше BitARG, през YJFX миналата година, на цена от 2 милиарда йени (прибизително $19 милиона тогава).

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Rakuten ще пускат свой собствен крипто обмен през април appeared first on CryptoDnes.bg.