QuadrigaCX официално обяви банкрут

QuadrigaCX официално обяви банкрут

Голямата канадска крипто борса, QuadrigaCX, бе официално обявена в несъстоятелност, съобщи на 8 април местната медия CBC.

Банкрута на Quadriga беше одобрена днес от съдия от Върховния съд на Нова Скотия, Майкъл Ууд и следва препоръката на съдебния наблюдател, Ernst & Young (EY), че трябва да бъде обявена в несъстоятелност.

Правният екип на EY твърди, че текущият процес на преструктуриране на QuadrigaCX съгласно Закона за споразуменията за кредиторите на дружествата (CCAA) трябва да премине към алтернативен процес съгласно Закона за несъстоятелност (BIA).

Решението вече предоставя на EY разширени правомощия за разследване като попечител, според BIA, което означава, че компанията може да изисква представяне на документи и показания от свидетели.

Ууд предостави и така наречената поръчка за запазване на активи от EY, която обхваща всички активи, притежавани от Дженифър Робъртсън – съпругата на покойния съосновател на Quadriga, Джералд Котън – и наследството на Котън. Заповедта забранява на Робъртсън да продава, премахва и прехвърля активи.

Както вече беше съобщено, Quadriga подава молба за защита на кредиторите, когато след смъртта на Котън загуби достъп до студените си портфейли и съответните ключове, в които привидно държали активи, дължими на различни клиенти. Понастоящем борсата дължи повече от $195 милиона на повече от 115 000 клиенти.

В края на март, законните представители на Quadriga – адвокатските кантори Miller Thomson и Cox & Palmer – създадоха Официален комитет на засегнатите потребители на борсата. Комисията ще помогне на адвокатските кантори да представят всички засегнати потребители в съдебното производство срещу QuadrigaCX.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post QuadrigaCX официално обяви банкрут appeared first on CryptoDnes.bg.