Q4 докладът на Ripple говори за повишен институционален интерес

Q4 докладът на Ripple говори за повишен институционален интерес

Екипът на Ripple публикува нов доклад, описващ продажбите на своите XRP токени и нивото на участие на институционалните инвестиции през 2018 година.

Докладът за четвъртото тримесечие на 2018 г. предлага много интересна информация, включително растежа на средните дневни обеми на XRP търговията и процента на продажбите през четвъртото тримесечие спрямо общия обем на валутата.

Общите продажби на четвъртото тримесечие са на стойност от 129 милиона долара, което е приблизително една четвърт от впечатляващите общи продажби за 2018 година от 535 милиона долара. 40 млн. долара от продажбите през четвъртото тримесечие бяха директни продажби на институционални инвеститори, което е спад от институционалните продажби на Q3 от 93 млн. долара.

Към това, екипът добави:


През четвъртото тримесечие наблюдавахме цялостно стабилизиране на волатилността на XRP в сравнение с миналите тримесечия. Волатилността на XRP на дневната възвръщаемост е 5% – най-ниската средна стойност от Q4 2016. Обратно, видяхме, че средният дневен обем за XRP се увеличава значително. Средният дневен обем на XRP беше 595.7 млн. долара – най-високата средна стойност за тримесечие от първото тримесечие на 2018 г. В допълнение към последната част на Q4, връзката на XRP с най-големите цифрови активи се върна до повишените нива през края на първото тримесечие на 2018 г.

 

Преките институционални продажби за цялата 2018 г. възлизат на 171 милиона долара. Това е повод за много по-голям интерес от страна на институционалните инвеститори към цифровите активи – нещо, с което Morgan Stanley и други подобни са се съгласили.

Morgan Stanley признава цифровите активи за нововъзникващ клас активи, а подробният й доклад отбеляза, че те са признати за хеджиране срещу традиционните пазари, съхранение от стойност и механизъм за набиране на средства. Повечето институционални инвестиции произтичат от САЩ, като Китай и Великобритания са на второ и трето място.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Q4 докладът на Ripple говори за повишен институционален интерес appeared first on CryptoDnes.bg.